Mergi la conţinut
  • postări
    914
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    80.792

Ducati Streetfighter V4, surpriza anunțată


Tiberiu Troia

290 vizualizări

Cea mai așteptată premieră Ducati a acestui sezon a fost noul model Streetfighter V4, premieră anunțată cu mult timp în urmă, o posibilă câștigătoare a titlului de cea mai frumoasă motocicletă de la EICMA 2019.

Streetfighter V4

O motocicletă extraordinară, pentru care, cei de la fabrică au declarat că au implementat “Formula de luptă” (The Fight Formula): au instalat motorul Desmosedici Stradale de 1103 cmc, au adăugat ultima generație a pachetului electronic de pe Panigale V4, au ușurat motocicleta pentru a obține 178 kg la gol (versiunea S), au pus un ghidon mai lat și mai înalt, au scos carena, rezultatul fiind o motocicletă agresivă al cărei motor produce 208 CP la 12750 rpm.

O motocicletă la care s-a acordat mare atenție confortului, mulțumită ergonomiei, a unei șei comode și a suspensiilor setate pentru folosința stradală, o motocicletă care oferă siguranță datorită unui pachet electronic foarte complex, care are ca prim scop crearea siguranței pilotului și a controlului acestuia asupra motocicletei.

Streetfighter V4

Motorul, în combinație cu masa  de 178 kg (versiunea S), ridică raportul putere/masă la un raport impresionant de 1,17.
Performanțele pot fi îmbunătățite prin instalarea unui kit racing produs de departamentul Ducati Performance, având eșapament Akrapovič, kit care ridică puterea la 220 CP și micșorează masa cu 6 kg.

Puterea motorului este controlată cu ajutorul sistemelor electronice și al aripioarelor laterale construite inițial de inginerii de la Ducati Corse pentru motocicletele din MotoGP.

Instalate în față pentru a mări efectul aerodinamic, aripioarele generează o forță de apăsare de 28 kg la 270 km/h, ajutând roata din față să mențină contactul cu suprafața de rulare și mărind stabilitatea motocicletei în perioadele de frânare și în viraje.

Modele Ducati 2020

Pe circuit existența lor ajută la limitarea intervenției controlului electronic permițănd scurtarea perioadelor de frânare.

Toate sistemele electronice instalate pe Streetfighter V4 sunt gestionate de platforma de măsurare inerțială pe șase axe care detectează instantaneu înclinarea motocicletei și controlează pornirea, accelerația, frânarea, tracțiunea, comportarea motocicletei pe viraje și la ieșirea din viraje.

Modelul Streetfighter V4 va putea fi comandat la magazinul Ducati din București al importatorului din România, compania Metrotehnica Internațional, sau la magazinele partenerilor din teritoriu ale acestei firme.

Modele Ducati 2020

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe  YouTube.


Vezi articolul integral

0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Participa la conversatie

You are posting as a guest. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Adaugă un comentariu...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează O Nouă...