Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    847
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    42.474

Record: 1.723 km în 24 de ore cu Harley-Davidson LiveWire

Autentifica-te  
Motobikes

79 vizualizări

Motocicletele electrice ar fi bune, dar n-au autonomie suficientă? Nu și dacă îl ascultăm pe Michel von Tell, care a făcut peste 1.700 km într-o zi.

ffbec7393c6dba6a71c241d4f46effb5.jpg

Consensul popular este că motocicletele electrice nu sunt încă alegerea potrivită pentru devoratorii de kilometri. Autonomia modelelor de top crește, dar încă nu se pot compara cu motocicletele cu motor termic, mai ales în condițiile în care timpii de realimentare, respectiv reîncărcare diferă încă enorm.

Pe de altă parte, nivelul tehnologic crește odată cu cererea. Și poate, pentru a da un impuls mobilității alimentate electric este nevoie să se schimbe puțin mentalitatea motocicliștilor. Și asta se poate face și printr-o realizare deosebită, demnă de tot respectul, un record. Exact asta a făcut motociclistul elvețial Michel von Tell, care a stabilit un nou record de distanță într-o zi în șaua unei motociclete electrice, parcurgând nu mai puțin de 1.723 km în 24 de ore în șaua unei motociclete Harley-Davidson LiveWire.

Michel a pornit din Zurich și s-a oprit la Stuttgart, după 200 km parcurși, apoi a continuat pentru încă 150 km, până la Singen. În cele din urmă a ajuns în Liechtenstein, cu șase opriri pentru alimentare. A folosit stațiile de încărcare prezente de-a lungul traseului, în special pe cele de alimentare rapidă. Folosind modul de încărcare rapidă al motocicletei și încărcând bateria doar până la 90%, Michel nu a fost nevoit să se oprească pentru mai mult de 25 de minute.

Călătoria motociclistului elvețian este cea mai lungă realizată vreodată în 24 de ore cu o motocicletă electrică. Dar recordul nu va fi consemnat oficial, pentru că eroul poveștii l-a făcut pe cont propriu, fără a implica societatea Guinness World Record.

Reușita lui Michel von Tell explică într-un fel cum au reușit Ewan McGregor și Charley Boorman să străbată toată America de Sud și America Centrală în șaua motocicletelor electrice produse în Milwaukee, fără să aibă probleme majore legate de autonomie.

Pentru un ghid detaliat despre cum funcționează motocicletele electrice, clic aici.


Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×