Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    842
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    42.306

Jorge Lorenzo stă acasă, dar în Dubai. Și e activ pe social media.

Autentifica-te  
Motobikes

69 vizualizări

Supărările și bucuriile pilotului din Mallorca pornesc de pe Instagram și e propagă prin toată presa online. Lorenzo se cam plictisește, pare-se, în carantină în Dubai.

838407-1.jpg

Lorenzo a ajuns în Dubai acum vreo două săptămâni, alături de bunul său prieten, youtuber-ul Mario Ruiz, spaniol de origine columbiană. Ideea era ca pilotul din Mallorca să evite situația deloc promițătoare din Europa și să se bucure de viață în Dubai, un loc foarte puțin afectat de coronavirus. Acum, Lorenzo e oarecum blocat acolo, căci la oricare dintre casele lui s-ar duce (Spania, Elveția, Italia), îl așteaptă o situație mai gravă și mai riscantă decât acolo unde e acum.

În aceste zile de „carantină” în Dubai, Jorge Lorenzo a răspuns întrebărilor multor fani pe rețelele sociale și lasă să se înțeleagă că are planuri mari de viitor. Atunci când cineva îi scrie, ca un compliment, „Jorge, ai fost un mare pilot”, el răspunde sec: „Nu, am fost și voi fi un mare campion!” De aici înțelegem că de-abia așteaptă să revină în competiții și că acel wildcard de la Barcelona (care, probabil, nu se va mai materializa din motive legate de pandemie) ar putea fi foarte probabil urmat de o revenire în competiții.

2020-03-18-04_16_53-Jorge-Lorenzo-@jorge

Lorenzo îndeamnă pe toată lumea să respecte regulile impuse de autorități și să fie în siguranță în timpul pandemiei.

Pe de altă parte, nu lupta roată la roată pe pistă pare să fie ceea ce îl motivează cel mai mult pe campionul din Mallorca: „Să devin bun și în alte privințe mă motivează mai mult decât pofta de victorie. Gustul victoriei l-am simțit deja de multe ori. Acum vreau să ajut echipa Yamaha. Cei de la Yamaha vor să învingă din nou. Au o motocicletă completă și piloți foarte buni. Și acum au și omul cu cea mai bună sensibilitate în pilotaj care să-i ajute.”

E clar că Lorenzo nu se simte deloc ca un pilot ieșit la pensie. A avut parte de un sezon foarte dificil la Honda, unde viața i-a fost complicat, pe lângă accidentările serioase, și de o echipă centrată în jurul lui Marc Marquez. O spune într-o altă postare din aceste zile: „La Honda nu aveam condiții ca să reușesc să pilotez motocicleta cum îmi vine mie natural.”

776289-1.jpg

Afirmații care au suscitat imediat o replică din partea lui Marquez, care spunea că probabil îi era mai degrabă frică de Honda, decât de accidentare în sine, căci prea a revenit rapid cu un wild-card la puțin timp după ce și-a anunțat retragerea motivată de accidentări.

Mai departe de înțepăturile cu Marquez, pentru Lorenzo se pare că totul va depinde de primele teste pe care le va face pe motocicletă, odată ce se va relaxa situația cu epidemia. „Decizia mea este luată în proporție de 98%, dar mai rămân 2% șanse să mă răzgândesc.” Probabilitatea ca pilotul din Mallorca să împartă o boxă în echipa Petronas cu Valentino Rossi nu este SF.

Multe alte semnale au venit din transmisiunea în direct pe care a făcut-o pe Instagram cu prietenul său, Max Biaggi, în care Lorenzo a explicat necesitatea de a-și relua obiceiurile de sportiv. „Mă uit la foarte multe seriale TV și mă culc mereu foarte târziu. Dimineața mă ridic din pat când deja au trecut câteva ore din zi, dar aici în Dubai am câteva aparate la dispoziție, fac puțin antrenament, asta și pentru că în iarnă am pus câteva kilograme pe care vreau să le pierd, ca să fiu pregătit.”

Acest „pregătit” înseamnă, evident, pregătit pentru a revenit pe pistă cu timpi și rezultate care să-l convingă și pe el, și pe Yamaha, să continue. E foarte posibil ca etapa din Barcelona să fie prima care se va disputa din acest sezon și atunci wildcard-ul lui Lorenzo ar fi cu atât mai important.

Pe de altă parte, ceea ce el definește ca fiind „o viață mai liniștită, fără atâta presiune, după 18 ani de carieră în care am fost mereu în priză” cu siguranță nu îi displace, dar, la întrebarea directă a lui Max Biaggi, ochii îi strălucesc: „Nu sunt unul care se îndrăgostește ușor, dar Yamaha este cu siguranță marea mea dragoste, asta și pentru că am câștigat atât de mult pe Yamaha.”

Pe profilul său de Instagram, Jorge chiar le dă atenție chiar și „haterilor”. Când un comentator rău-intenționat îi spune „De ce ești atât de prost?”, Lorenzo îi răspunde acid: „Ca să nu te simți tu atât de singur pe lume.” Și, când un fan îi scrie că nu l-a plăcut niciodată în mod deosebit, dar că și-a schimbat părerea în timp și că acum chiar îl admiră, replica lui JL99 este ironică, dar implacabilă: „Nu ți-ai schimbat părerea, doar ai devenit mai înțelept.”

Și, când cineva îl întreabă detalii din viața lui sentimentală, Jorge o dă în glumă: „Fac dragoste aproape în fiecare zi: aproape fac lunea, aproape fac marțea..”

MotoGP, pe Motobikes, cu sprijinul Motul România.


Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×