Jump to content
  • entries
    540
  • comments
    0
  • views
    71,475

Coronavirus și businessurile moto din România: cum se adaptează piața la noua criza


pemotoare.ro

192 views

 Share

Criza Covid-19 a lovit puternic piața moto din România. Carantina presupune anularea oricărei deplasări inutile, iar mersul la un showroom moto nu este o activitate esențială în astfel de zile. 

Așadar, mai mulți dealeri moto au decis să-și închidă porțile temporar, în timp ce alții caută metode să se adapteze. În multe cazuri va rămâne deschisă doar partea de service – singura care mai funcționează normal în astfel de zile, iar vânzările se vor muta pe online. 

Cum se adaptează business-urile moto: livrari online și transport gratuit la service

Service-urile BMW din Bucureșit și Iași – BMW MotoHub, Automobile Bavaria și Apan Motors Iași anunță transport gratuit pentru cei care vor să facă revizii și lucrări în această perioadă. „Colegii noștri preiau, în mod complet gratuit, motocicleta de la tine de acasă sau de la birou (București și Ilfov) pentru revizii sau intervenții în garanție. După ce e totul gata, motocicleta este dezinfectată și e returnată în depline condiții de siguranță”, se arată pe pagina MotoHub.

O măsură similară este anunțată de service-ul Dual Motors, dealer Yamaha, care anunță că oferă transport pentru motocicletele care au nevoie de service, și că elimină, totodată, costurile de transport la comisionul online. 

Rams Motorsport este un alt service care anunță preluarea motocicletei pentru operațiunile de service.

Sym România vine cu o altă abordare și li se adresează celor care bat orașul în lung și-n lat în această criză. „În perioada următoare, dacă esti livrator GLOVO, vino la SYM și obține voucherul de 500 RON pentru accesorii și echipamente la orice scuter cumpărat. Nu uita, ai posibilitatea să achiziționezi un scuter în rate sau în leasing.”

La Constanța, Est Bike Adventure anunță revizii gratuite pentru cei care lucrează în sistemul sanitar, poliție, pompieri. „Dacă ești cadru medical, pompier, polițist și folosești motocicleta/scuterul pentru a ajunge mai repede acolo unde este nevoie de tine sau pentru deplasarea către locul de muncă, ne oferim să-ți pregătim gratuit motocicleta sau scuterul pe care îl folosești. Îți asiguram revizia si service-ul gratuit pe perioada stării de urgență, pentru ca tu să ai timp să-i ajuți pe alții!” Totodată, magazinul fizic se închide, urmând ca livrările de echipamente și motociclete să se facă online. 

Cine a închis și trece pe online

Motor-Team, cel mai important dealer Honda, a anunțat miercuri închiderea magazinului din Drumul Taberei și continuarea activității în online și în service. „În legătură cu situația de urgență Coronavirus, am decis să închidem magazinul până la o notificare suplimentară. Pentru informatii puteti sa ne contactati pe adresele de mail, pe site sau telefonic.” În speranța că această situație se va rezolva rapid, vă invităm sa #statiacasa. Detalii despre cum puteți intra în legătură cu MotorTeam, pe pagina de Facebook. P.S. MotorTeam anunță spalarea gratuită la intrarea motorului în service. Adică îl aduci prăfuit și-l primești curat-lună.

motorteam-1440x1080.jpg

United Motors, importatorul Kawasaki în România, a decis, de asemenea, să închidă porțile magazinului din Pipera și să rămână doar pe online. „In contextul situatiei actuale Coronavirus, am decis sa inchidem magazinul până la o notificate ulterioara. Până la rezolvare situației, vă sfătuim să #statiacasa.” Rămâne deschisă componenta online a magazinului, iar comenzile de motociclete și piese pot fi făcute pe site, mail și telefon. Detalii găsiți pe pagina lor de facebook.

Și la Cluj, MotoMus anunță închiderea magazinelor fizice și trecerea comenzilor pe online. La fel ca-n cele două cazuri de mai sus, informațiile despre cum puteți lua legătura cu ei sunt pe pagina de Facebook Motomus.

MotoBoom Sebeș este un alt business moto care trece pe online. „Pentru că ne preocupă sănătatea și siguranța fiecăruia dintre noi am luat câteva măsuri excepționale: Vom acorda asistență/consultanță și vom prelua comenzi doar telefonic sau pe mail. Întâlnirea fizică a clienților/furnizorilor cu reprezentanții Motoboom se va face numai pe bază de programare prealabilă”. Detalii, pe pagina lor de Facebook.

Cine rămâne deschis

Showroom-urile BMW Motorrad rămân, în continuare, deschise. Pe de altă parte, BMW nu-i cheamă pe oameni la showroom, ci îi sfătuiește pe motociliști să rămână acasă zilele astea. „Motoarele sunt oprite, în parcare sau în garaj, și putem să le admirăm de la distanță. Nu vă asumați riscuri inutile, motocicletele vor fi aici și după ce va trece această perioadă! #StayHealthy„, se arată în ultima postare BMW.

Dual Motors a decis, de asemenea, să țină showroom-ul deschis. „Showroom-ul nostru ramane DESCHIS, conform orarului obisnuit, acest lucru facandu-se cu respectarea ordonantei militare numarul 3. Echipa Dual Motors se deplaseaza pe traseul acasa-showroom, exista dezinfectanti, iar spatiu pe care-l impartim este suficient de mare.”

TheBikeHub, importatorul brandurilor Piaggio in România rămâne, de asemenea, deschis deocamdată. Atât showroom-ul, cât și service-ul. La fel ca-n cazul celorlalte businessuri moto, service-ul este cel care funcționează cât de cât normal în această perioadă. 

Motodynamics, importatorul Yamaha din România, rămâne de asemenea deschis – atât showroom-ul cât și service-ul.

Niciun update public de la Harley-Davidson, dar ultima postare în online pe acest subiect, publicată înainte de ordinul militar, arată că showroom-ul este în continuare deschis. 


Articol preluat de pe site-ul pemotoare.ro

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...