Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    847
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    42.465

Yamaha va ataca Dakarul cu Andrew Short și Ross Branch

Autentifica-te  
Motobikes

80 vizualizări

Simpaticul fost motocrosist american Andrew Short ajunge în echipa de uzină Yamaha pentru 2020, alături de sudafricanul poreclit „The Kalahari Ferrari”, care a impresionat o lume întreagă în ediția de anul acesta a Raliului Dakar.

short-branch-yam-1.jpg

Short este vicecampion mondial la Cross-Country Rally și a plecat din echipa de uzină Husqvarna, unde a debutat în rally-raid, după Raliul Dakar de anul acesta. Evident, un talent de nivelul lui Short, care a fost unul dintre piloții de top din supercrosul american timp de mulți ani, trebuia să își găsească un loc într-o echipă de top.

De curând a venit și anunțul oficial: Andy Short va face parte din echipa de uzină Yamaha de rally-raid, alături de pilotul care a făcut senzație în ediția de anul acesta – Ross Branch, pilotul din Botswana.

20200314-115818027-8735.jpg

Cei doi vor face parte din noua echipă Yamaha Monster Energy Rally Team, cu program complet, care include Campionatul Mondial de Rally Cross-Country și următoarea ediție a Raliului Dakar, care va avea loc tot în Arabia Saudită.

Andrew Short are 38 de ani și vine din Tulsa, Texas, debutând în rally-raid la finalul lui 2017. Short a câștigat recent Raliul Marocului și a terminat trei ediții consecutive de Dakar, ultima dintre ele pe locul 10, a luat locul doi la Silk Way Rally și a devenit vicecampion mondial anul trecut, în spatele englezului Sam Sunderland.

Ross Branch are 34 de ani și vine din Botswana, unde este supranumit „The Kalahari Ferrari”, din motive lesne de imaginat. A debutat în Dakar în 2018, când a terminat pe 13 la general, fiind și primul debutant. Anul acesta, Branch a câștigat a doua etapă, dar s-a accidentat ulterior, reușind totuși să termine pe locul 21 la general.

20200314-115720761-6863.jpg

Anunțul trebuia să vină la jumătatea lunii martie, înainte de Abu Dhabi Desert Challenge, prima etapă a campionatului 2020, dar raliul din Emirate a fost amânat „sine die” din cauza pandemiei de coronavirus. La cum stau lucrurile acum, următoarea etapă anunțată va avea loc în Kazahstan, la finalul lunii mai.


Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×