Mergi la conţinut

Motobikes.ro

  • postări
    1.592
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    89.265

Yamaha Ténéré 700 primește premiul Red Dot Award: Product Design 2020


Motobikes

202 vizualizări

Yamaha Ténéré 700 și drona industrială Yamaha YMR-08 au primit prestigioasa distincție mondială Red Dot Award: Product Design 2020. 2020 este al nouălea an consecutiv (începând din 2012) în care un produs Yamaha Motor primește o distincție Red Dot Award.

red-dot-award_001_tcm291-795733.jpg

Ténéré 700, o motocicletă testată de noi în ultima parte a anului trecut, respectă tradiția impusă de numele Ténéré, un nume care a devenit renumit în anii ’80, prin victoriile în Raliul Dakar. Ténéré 700 are un motor de 689 cm³, cu 2 cilindri în linie, cu fusurile manetoane ale arborelui cotit dispuse la 270°, montat pe un cadru ușor, pentru performanțe bune în off-road.

Premiile Red Dot Design Awards sunt organizate de Design Zentrum Nordrhein Westfalen din Germania și sunt recunoscute ca fiind printre cele mai prestigioase distincții acordate pentru design din lume.

Pe jurații germani i-a impresionat conceptul de design „Exciting Adventure Ténéré”, cu partea frontală înaltă, care aduce aminte de modelele actuale de Dakar – un design care exprimă spiritul de aventură. Tehnic vorbind Ténéré 700 a impresionat prin performanțele în orice teren, simplitatea și robustețea designului și durabilitatea testată deja în câteva călătorii în jurul lumii.

Drona industrială YMR-08 a fost realizată cu scopul de a reuși „pulverizarea unui hectar de teren într-un zbor de 15 minute”. Are rotoare multiple și a fost concepută în principal pentru utilizarea în aplicațiile de combatere a dăunătorilor. Răspunzând cerințelor din zonele suburbane și ale agriculturii la scară mică, caracteristicile YMR-08 includ o carcasă ușoară din carbon și un motor electric, ceea ce o face mai silențioasă decât omoloagele sale pe benzină. Accentul intens pus pe frumusețea funcțională, care îndeplinește cerințele fermierilor și ale persoanelor care împrăștie substanțe pentru recolte, a creat un design rafinat și dinamic.

Recent, Ténéré 700 și YMR-08 au mai primit și distincțiile germane „iF Design Award” și „Good Design Award 2018″.


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Participa la conversatie

You are posting as a guest. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Adaugă un comentariu...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează O Nouă...