Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    843
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    42.313

Gautier Paulin, pilot de uzină Yamaha în MXGP, despre izolare

Autentifica-te  
Motobikes

79 vizualizări

Gautier-Paulin.jpg

text: Marc Sandu

foto: Yamaha

Spre deosebire de multe alte sporturi, MXGP, mondialul de motocros, a reușit ca în condițiile actualei pandemii să bifeze două etape, Matterley Basin, în Marea Britanie și Valkenswaard, în Olanda. Alte 18 rămân programate până în noiembrie. Calendarul MXGP include acum o și nemaivăzută serie de șase curse consecutive în miezul verii, dar și un MXoN, Motocrosul Națiunilor mutat tot în această perioadă, ceea ce nu prea îi încântă pe sportivi.

gautier_paulin.jpeg

În aceste condiții, merită să aruncăm o privire asupra modului în care sportivii întâmpină provocarea, “gazda” noastră fiind Gautier Paulin, pilot Monster Energy Yamaha Factory Team. În mod surprinzător, pentru francez, situația nu este extrem de diferită față de modul său normal de a-și duce existența: “Cel puțin în timpul iernii, lucrurile stau cam tot așa pentru mine. Nu mă văd cu nimeni, nu ies în oraș, nu petrec, de fapt, nu fac nimic altceva în afară de a mânca, de a mă antrena, a dormi și a sta cu familia. Singura diferență este că acum nu mă mai văd cu familia, o fac doar prin apeluri video. Am tot ceea ce îmi trebuie pentru a mă antrena și chiar dacă o nu mai pot face afară, m-am adaptat, grație antrenorului, pentru a rămâne în parametri. Și nu o fac neapărat datorită obiectivelor pe care le am, ale meseriei mele, ci pentru că pur și simplu îmi place să mă mențin fit”.

Întreruperea campionatului l-a găsit pe Gautier Paulin într-o poziție bună în clasament, locul cinci, următoarea etapă care ar trebui să se desfășoare fiind cea de pe 7 iunie, din Rusia. Chiar dacă nu s-a mai urcat pe motocicletă de o lună, sportivul este încrezător atât în capacitățile sale fizice, cât și în a sa Yamaha YZ450FM, care, spune el, nu mai are nevoie de dezvoltare. „Sunt mulțumit de cum s-a comportat motocicleta în primele două etape, așa că nu avem nevoie de alte teste, este suficient să alerg la curse”, spune Paulin. Mai degrabă, cea mai mare îngrijorare a sa este ce se va întâmpla dacă vor călători în Rusia, în condițiile în care virusul va continua să reprezinte o amenințare… „Va arăta probabil ca un meci de poker, preocuparea mea va fi cu siguranță cum să evit să mă îmbolnăvesc în condițiile în care voi călători și voi concura. Competiția în sine, nu e un stres.”

Dar, pentru a încheia acest material într-o notă pozitivă, Paulin și soția Clementine se bucură de primul lor copil, venit pe lume în luna mai a anului trecut, ceea ce, spune sportivul, îi aduce sentimente de calm și liniște, în această situație dramatică: „Sunt binecuvântat să am tot ceea ce am acum. Familia și cei apropiați sunt în siguranță și pot să mă bucur de momentele în care văd cum crește cel mic. Este cel mai mare dar pe care îl am, pentru care sunt recunoscător”.


Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×