Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    4.701
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    391.274

CeramicSpeed a lansat rotițele de schimbător ceramice OSPW X pentru Shimano XT și XTR pe 12 pinioane

Autentifica-te  
freeriderro

62 vizualizări

După ce a fost lansat deja de ceva vreme pentru deraiorul SRAM Eagle pe 12 pinioane, setul de rotițe de schimbător ceramice OSPW X de la CeramicSpeed e acum disponibil și pentru deraioarele Shimano M8100 XT și M9100 XTR, dacă și proprietarii au fonduri suficiente la dispoziție. CeramicSpeed OSPW X pentru Shimano folosește brațe din fibră de carbon și rotițe de dimensiuni mari din aluminiu, dotate bineînțeles cu rulmenți ceramici.

Există două versiuni de rulmenți: modelul standard pentru 549$ sau modelul superior, cu tratament mai fin, la 649$. Ambele folosesc o rotiță superioară cu 14 dinți și una inferioară cu 18 dinți. Kit-ul se poate instala pe deraioarele Shimano XTR M9100-SGS, Shimano XTR M9100-GS și Shimano XT M8100-SGS, pe casete de până la 10-51t.

Sistemul are tăria arcului reglabilă în 2 poziții (versiunea pentru SRAM Eagle avea trei). În mod normal, rotițele mai mari ar trebui să necesite un lanț mai lung, dar CeramicSpeed a apropiat puțin rotițele între ele cu brațe ceva mai scurte pentru a păstra lungimea necesară a lanțului aproximativ aceiași. Rotițele sunt disponibile în culorile negru sau auriu.

Nu au fost anunțate cifre oficiale despre îmbunătățirile aduse, dar pentru sistemul compatibil cu SRAM Eagle a fost vorba de o reducere cu 40% a frecării, așa că e foarte posibil ca performanțele să fie asemănătoare.

ceramicspeed-ceramic-bearing-pulleys-forceramicspeed-ceramic-bearing-pulleys-for

Pentru cei ce nu vor să demonteze deraiorul și să își piardă garanția, există disponibil și un set de rotițe de 14 dinți, cu profil narrow-wide. Prețul e de 349$ pentru versiunea standard și 429$ pentru cea cu suprafețele rulmenților tratate.

Toate seturile vin cu o pipetă mică ce conține ulei de rulment CeramicSpeed, iar pe pagina producătorului sunt disponibile filme cu instrucțiuni de întreținere pentru a păstra rotițele funcționale la cel mai înalt nivel de performanță. Așa că dacă ați instalat o transmisie Shimano, cu aceste kit-uri puteți aduce rezistența prin frecare dar și contul din bancă spre zero.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com


Sursa: Freerider

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×