Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    846
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    42.430

Putem să motociclim în voie după 15 mai? Cel mai probabil nu!

Autentifica-te  
Motobikes

72 vizualizări

Lucrurile încă nu sunt foarte clare referitor la relaxarea restricțiilor care ar urma să vină pe 15 mai, dar, cel mai probabil, nu vom putea să ne plimbăm după pofta inimii.

SSD_6070.jpg

Perioada aceasta de pandemie, cu restricțiile ei, ne-a întins nervii la maximum în multe privințe. Am stat în casă, am ieșit doar când a fost musai, ne-am uitat lung la motociclete (oftând), unii dintre noi le-am spălat, curățat, uns, revizuit, le-am trimis pe la service-uri ca să fie gata puse la punct pentru când o fi… ce să mai, ne-am abținut cât am putut mai bine să dăm buzna pe străzi călare pe vehiculele noastre preferate.

Așa că e de înțeles nerăbdarea cu care așteptăm cu toții acea mult-visată relaxare a restricțiilor, care ar urma să vină pe 15 mai, conform autorităților. Dar încă nu este 100% sigur că va veni atunci (dacă între timp cresc spectaculos cazurile de îmbolnăviri de Covid-19, s-ar putea să se amâne) și nu este deloc clar care vor fi noile reguli de respectat.

E destul de clar că nu vom mai avea de completat declarații pe proprie răspundere pentru deplasarea în interiorul localităților, dar majoritatea dintre noi nu vor să se plimbe pe străzile orașului, ci undeva cu peisaje frumoase și viraje bine asfaltate. Referitor la ieșirea din localitate regulile nu s-au stabilit încă, dar prim-ministrul a declarat: „Am stabilit că vor fi permise deplasările și în afara localității, dar pentru o categorie de motive pe care le consideram întemeiate. Când le vom decide le vom comunica.”

Pentru că nu ne era clar care sunt considerate motivele bine întemeiate, am sunat la Ministerul Afacerilor Interne, să solicităm niște clarificări: vom putea sau nu să facem deplasări de agrement cu motocicletele pe drumurile țării? După câteva minute de așteptare, o doamnă foarte amabilă ne-a răspuns că nu s-au luat încă decizii în acest sens; dar e clar că plimbarea în sine nu se va considera un „motiv întemeiat”. Desigur, cu toții putem avea (sau găsi) motive mai mult sau mai puțin reale, urgente sau întemeiate pentru a merge spre Brașov, Lepșa etc. pe drumuri cât mai pitorești, dar devine din ce în ce mai clar că relaxarea restricțiilor de după 15 mai nu va include în mod oficial ieșirile de agrement pe două roți (motorizate sau nu).

Ce vă recomandăm noi? Indiferent de cât de ușor sau de greu va fi din punct de vedere legal și birocratic să ieșim pe rouă roți după 15 mai, folosiți-vă rațiunea și bunul simț și nu vă asumați riscuri inutile. Pentru că amenzile, cel mai probabil, vor continua să curgă și, mai ales, pentru că nu este o perioadă în care să ai nevoie de ambulanță sau îngrijiri medicale (în caz de „Doamne ferește”).

Sănătate și Ride Safe!


Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×