Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    846
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    42.400

Honda brevetează un nou motor cu doi cilindri

Autentifica-te  
Motobikes

84 vizualizări

Honda înregistrează brevetul pentru un motor V2 de cilindree medie. Va fi folosit pe un model naked sau custom?

brevetto-honda.jpg

Un nou propulsor cu doi cilindri în V apare în brevetele depuse recent de Honda. Dar nu vă entuziasmați prea tare încă: suntem 99% siguri că nu este vorba de motorul noului Transalp (sau a unei Africa Twin de cilindree medie). E clar că noul motor este răcit cu lichid, căci există un radiator sub lagărul de direcție și aripioarele care sunt la vedere au probabil doar o funcție estetică.

Motocicleta pe care este montat motorul în schema din brevet pare aproape identică cu clasica NTV 650 Revere din anii ’80, cu excepția faptului că, în acest caz, bascula este una tradițională, cu două brație, în loc de superba piesă monobraț Pro-Arm, iar transmisia este cu lanț, în loc de cardan.

Motorul lui Revere era chiar bicilindrul cu trei supape pe cilindru de pe Transalp, derivat la rândul său din al naked-ului VT500. E foarte probabil ca propulsorul din brevet să echipeze o familie de modele de acest gen – roadster sau custom. Dar, dacă tot s-a făcut legătura cu Transalp, de ce nu ar merge acest motor pe enduro-tourerul de cilindree medie atât de așteptat de la Honda? Pentru că dimensiunile motorului nu par să fie compatibile cu cilindreea de 750-800 cmc pe care o va avea acel model și pentru că producătorul japonez plusează serios pe bicilindrele paralele pentru motocicletele adventure.


Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×