Jump to content
  • entries
    540
  • comments
    0
  • views
    71,948

Primul test MotoRC by Rompetrol din 2020 se încheie cu succes la Motor Park România


pemotoare.ro

178 views

 Share

IMG_5420.jpg

Weekendul trecut, 16-17 mai, datorită relaxării restricțiilor impuse de starea de urgență, a avut loc primul test oficial al sezonului. 

Față de anul trecut, MotoRC are cinci clase în loc de patru. Noutatea ete clasa Stock 300 – o clasă monomarcă, în care se aleargă cu motociclete BMW G 310 R identice, cu minime modificări (carene, scărițe de curse și semighidoane). “Cu ocazia primelor teste oficiale, roadsterele compacte BMW Motorrad au performat peste așteptări, cu timpi promițători și un potențial interesant, plus simplitate și durabilitate de-a lungul sutelor de kilometri parcurși la ritm susținut”, se arată în comunicatul MotoRC. 

Primele teste MotoRC s-au desfășurat respectând normele de distanțare socială, cu un număr limitat de participanți care s-au înscris doar online sau prin intermediul echipelor înscrise în campionat, iar accesul publicului spectator nu a fost permis. 

În pauza de iarnă prelungită, o parte a circuitului a fost reasfaltată și reamenajată, eliminându-se câteva zone problematice, cu denivelări. Piloții au apreciat noua suprafață, dar au constatat și că trebuie să facă unele ajustări de trasă, pentru că vibratoarele vopsite de la interiorul unor viraje nu mai permit „tăierea” curbelor ca până acum. 

La clasa Stock 1000, Cătălin Cazacu de la Racing Academy, deținătorul titlului din MotoRC în 2018, a semnat cel mai bun timp al weekendului, la 1:45,337, urmat îndeaproape de Alexandru Szekely, de la VN Motorsport, cu 1:45,378, și de Bogdan Buleandră, de la Team BMR-EXE, cu 1:45,699. Deși pauza competițională a fost foarte lungă, timpii sunt în continuare foarte strânși, așa cum ne-am obișnuit deja sezonul trecut.

La Stock 600, Florin Bârlădeanu (Team BMR-EXE), campionul en-titre, a fost cel mai rapid la revenirea pe pistă, cu un 1:46,682 în ultima sesiune a weekendului, urmat de Adrian Negru, cu 1:49,647.

La Stock 300, unii dintre concurenți se aflau pentru prima dată pe circuit, așa că a fost vorba mai mult de o perioadă de acomodare cu pista și cu caracteristicile unei motociclete noi – roadsterul BMW G 310 R pregătit cu sprijinul Team IQ Racing. Timpul cel mai bun al weekendului, 2:20,001, i-a aparținut Cristinei Udrescu.

Prima etapă a sezonului 2020 pentru competiția MotoRC by Rompetrol va avea loc în weekendul 12-14 iunie, pe Motor Park România. Cursele claselor principale, Stock 1000, Stock 600 și Stock 300, vor fi televizate pe Telekom Sport și pe Look Sport. 


Articol preluat de pe site-ul pemotoare.ro

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...