Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    5.545
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    557.606

Test – mănuși de iarnă pentru ciclism Northwave Fast Scuba


freeriderro

133 vizualizări

Northwave Fast Scuba nu sunt mănușile tale obișnuite de iarnă. În timp ce majoritatea sunt fabricate din materiale flaușate, polare și goretexuri, Fast Scuba sunt diferite. Singurul lor material din alcătuire este neoprenul. Este acel material din care sunt făcute și costumele de scufundare, de aici și denumirea “Scuba”. Și, cum știm că aceste costume le folosești fie când te scufunzi la mare adâncime, unde apa e rece, fie când vrei să înoți iarna, ar trebui ca și niște mănuși construite din acest material, să țină de cald. Și au ținut!

test-manusi-bicicleta-iarna-northwave-fa

test-manusi-bicicleta-iarna-northwave-fa

Northwave Fast Scuba sunt simple, extrem de simple. Nu au căptușeală, nu au zone întărite, cu excepția palmei, care este în întregime întărită cu material aderent pe ghidon. Sunt înșelător de simple, fiind, în realitate, foarte eficiente împotriva frigului și umezelii. Neoprenul are 2-3 mm grosime, iar interiorul dispune de o căptușeală subțire, flaușată. Oficial Northwave spune că aceste mănuși oferă protecție maximă la vânt și frig, fără să dea o plajă de temperaturi, și protecție bună la umezeală.

În realitate, apa intră în aceste mănuși, chiar dacă avem cusături vulcanizate pe interior, potrivit producătorului. Nu multă si nu imediat, dar în Northwave Fast Scuba, neavând membrană de tip Goretex, până la urmă apa va intra, dacă pedalezi suficient de mult prin ploaie. Însă o proprietate excelentă a neoprenului, de care profită și scufundătorii, este că apa care trece se va încălzi o dată ce intră în contact cu pielea. Practic se formează o peliculă protectoare între mănușă și mâna ta.

test-manusi-bicicleta-iarna-northwave-fa

test-manusi-bicicleta-iarna-northwave-fa

Cu alte cuvinte, Northwave Fast Scuba sunt gândite să livreze performanță maximă pe vreme friguroasă, dar uscată. Însă dacă te prinde ploaia, nu-ți vor îngheță mâinile. Oricum, nu imediat. În turele de iarnă pe care le-am făcut cât am testat aceste mănuși, am prins temperaturi între 0 și 4 grade. La început îmi era bine cu aceste mănuși, fiind încă la începutul turei. Apoi mi se răceau, eu nefiind încă încălzit.

test-manusi-bicicleta-iarna-northwave-fa

test-manusi-bicicleta-iarna-northwave-fa

Ce trebuia să fac, era să mă opresc, să scot mănușile și să-mi încălzesc mâinile, apoi să pornesc din nou. Ulterior nu-mi înghețau, chiar și când erau zero grade și coboram cu 70 la oră, cum a fost în tura Winter Tour du Urlați. Apoi, aproape de fiecare dată, la final de tură, terminam cu mâinile ușor transpirate, chiar și când era foarte frig. E drept că „feeling-ul” e subiectiv și variază în funcție de cum suportă fiecare frigul, dar cam asta trebuie reținut, că neoprenul protejează bine de frig.

test-manusi-bicicleta-iarna-northwave-fa

test-manusi-bicicleta-iarna-northwave-fa

De reținut este și că Northwave Fast Scuba sunt destul de strâmte, iar asta nu e neapărat un lucru bun. Știm că dacă pantofii de iarnă sau mănușile te strâng, circulația sângelui va fi îngreunată, iar asta duce la răcirea prematură a membrelor respective. Așadar, pentru aceste Scuba, recomand să comanzi o măsură mai mare decât porți în general. Eu folosesc L și mi-ar fi venit mai bine XL.

test-manusi-bicicleta-iarna-northwave-fa

test-manusi-bicicleta-iarna-northwave-fa

Pe de altă parte, faptul că mănușile sunt atât de mulate pe mâini, înseamnă că sunt suple oferind super control asupra ghidonului, frânelor și schimbătoarelor de viteze. De asemenea, peste niște mănuși mulate, la nevoie mai poți pune o pereche de supra-mănuși, pentru protecție și mai mare la frig sau apă.

Palma mi-a plăcut mult, zici că e piele din Dragon de Komodo! Foarte robustă și foarte aderentă. Oferă senzație de super siguranță și control, când ții mâinile pe ghidon.

test-manusi-bicicleta-iarna-northwave-fa

test-manusi-bicicleta-iarna-northwave-fa

Din punct de vedere al designului, și aceste este simplu. Mănușile sunt negre, cusăturile la vedere și doar cu logo Northwave pe manșete. Logo-ul este reflectorizant, așadar vei fi puțin mai vizibil în trafic.

test-manusi-bicicleta-iarna-northwave-fa

test-manusi-bicicleta-iarna-northwave-fa

Concluzie recenzie Northwave Fast Scuba

Noile Northwave Fast Scuba, lansate recent pentru sezonul 2021-2022, mi-au plăcut foarte mult și vor deveni mănușile mele principale pentru plimbări și antrenamentele de iarnă. Și nu doar la ciclism ci și alergare. Țin bine de frig, dar e drept că treaba asta e subiectivă. Dacă ești friguros, posibil să fie prea puțin pentru tine. Pe de alt parte, dacă reziști și obișnuiești să pedalezi și la mai puțin de zero grade, atunci mai degrabă te gândești cum să-ți protejezi fața, pentru că mâinile vor rezista, inserate în aceste Northwave Fast Scuba. Le recomand pentru antrenamente rapide de maxim jumătate de zi și mai puțin pentru ture de iarnă care durează întreaga zi.

Specificații:

  • Material: neopren, flaușat pe interior
  • Palma: Air-pren
  • Cusături vulcanizate
  • Logo reflectorizant
  • Preț la data publicării recenziei: 169 lei
  • Importator: BikeFun

Sursa: Freerider

0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Participa la conversatie

You are posting as a guest. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Adaugă un comentariu...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează O Nouă...