Jump to content
  • entries
    1,638
  • comment
    1
  • views
    93,904

Rodrigues câștigă etapa 3 din Raliul Dakar. Petrucci revine în cursă. Probleme din nou pentru Mani.


Motobikes

126 views

Etapa a treia a Raliului Dakar 2022 este și prima victorie pentru producătorul indian Hero, care câștigă prin portughezul Joaquim Rodrigues.

FIQFg7xWYAQJNf9-scaled.jpg

Aceasta a fost a patra zi de raliu, dar cu o specială schimbată. În loc de prima jumătate a etapei maraton, Al Artawiyah – Al Qaisumah, organizatorii au schimbat traseul din cauza ploilor abundente care au distrus o parte a traseului, speciala de 255 km fiind una „în cerc”, Al Qaisumah – Al Qaisumah.

În urma ploilor, nisipul a fost mai compact într-o mare parte a traseului, așa că piloții s-au putut dezlănțui, deși navigația a fost în continuare complicată. Piloții au avut de-a face și cu o porțiune de 30 km de dune abrupte, clasa „Danger 2”.

Joaquim Rodrigues, călare pe al său Hero, a câștigat prima sa etapă din Dakar (al șaselea din cariera portughezului). Dar isprava sa nu a încurcat lupta la vârf în clasamentul general și ne așteptăm la o bătălie pe cinste mâine, pe drumul către Riad. Adrien Van Beveren (Yamaha) a împlinit 31 de ani astăzi și a ajuns la 4 secunde de liderul clasamentului general, Sam Sunderland (Gas Gas Factory). Și Matthias Walkner (locul 3 la general) și Skyler Howes (Husqvarna, locul 4 la general) s-au apropiat de pilotul britanic.

Danilo Petrucci a revenit în cursă după abandonul tehnic de ieri. Regulamentul îi permite italianului să reia cursa cu o penalizare de 11 ore în dreptul său și fostul pilot de MotoGP nu a pregetat să se suie în șa, acumulând experiență în continuare pentru următoarele ediții. Pilotul din Terni a fost o revelație până acum, terminând al 13-lea speciala dificilă de alaltăieri și rulând în top 5 ieri, până ce a apărut defecțiunea la pompa de benzină a motocicletei sale KTM. Astăzi a avut al 22-lea timp.

Rodrigues a fost însă „eroul” (Hero) zilei, după zilele negre trăite în acest raliu. Aici ne referim în special la moartea lui prietenului și compatriotului său, Paulo Goncalves, pe 12 ianuarie 2020. „Este prima victorie de etapă în Dakar pentru mine și pentru echipă, sunt foarte, foarte fericit. Mergeam bine și atât de tare încât chiar mi-am spus: «Paulo e cu mine aici». Cred că am câștigat amândoi astăzi.”

Al nostru Mani Gyenes a avut din nou probleme, de această dată cu filtrul de benzină, care nu lăsa să treacă suficient combustibil și i-a limitat viteza la 120 km/h, o problemă destul de mare în secțiunile foarte rapide ale specialei de astăzi. În mod normal, viteza maximă a unui KTM 450 Rally Replica este mai mare de 180 km/h.

271223997_457719142420544_17909558188891

Chiar și așa, Mani a terminat cu al 49-lea timp și a mai urcat câteva locuri în clasamentul general, ajungând până pe 65. În clasa Original by Motul, unde riderii merg fără asistență tehnică, Mani este pe 9 la general. Sătmăreanul de la Autonet Motorcycle Team a avut de muncă și în afara traseului la această ediție, schimbând axul basculei după speciala de alaltăieri (când ajunsese în zona locului 80 la general din cauza timpului pierdut) și filtrul de benzină după cea de astăzi.


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...