Jump to content
  • entries
    1,637
  • comment
    1
  • views
    93,771

Se întâmplă și în Dakar: automobilist dă peste un motociclist și își continuă drumul! Și nu o dată!


Motobikes

142 views

Prima etapă a raliului Dakar a fost și scena unui incident bizar. Giniel de Villiers, pilot Toyota, a trecut peste motocicleta riderului chilian Cesar Zumaran, părăsind imediat locul coliziunii.

dakar-villiers.jpeg

Incidentul a început să facă vâlvă pe rețelele sociale, mai ales după ce în urma unei investigații FIM-FIA s-a decis sancționarea lui de Villiers cu doar cinci minute de penalizare. Nu puține voci susțin că pilotul sud-african, care în 2009 a și câștigat Raliul Dakar, ar fi trebuit exclus imediat din competiție, din cauza faptului că nu a oprit să se asigure că ”victima” sa este ok.

207-toyota-gazoo-racing-toyota-1.jpg

Dacă ești concurent cu motocicleta la Dakar și vezi această Toyota, cel mai bine este să te ferești!

Pe de altă parte sportivul se apără aducând argumente destul de convingătoare. Incidentul s-a produs la capătul unei urcări dificile, cu nisip moale, echipajul de pe Toyota intenționând să depășească prin dreapta. Însă, din cauza unui bolovan, mașina a fost aruncată brusc peste motocicleta chilianului, moment în care s-au oprit imediat, după care au dat înapoi. ”Ar fi trebuit să oprim și să ne asigurăm încă o dată că (el n.r.) este ok, dar din cauza faptului că se ridicase deja și ne-a făcut semn cu mâna, am continuat”, spune DeViliers pe Twitter.

Sud-africanul și-a cerut scuze, arătând că ”riderul 106 a terminat etapa și este în continuare în cursă”. Faptul că nu se face referire la numele pilotului ci doar la un număr, rămâne desigur, discutabil, problema este că asupra lui Villiers planează bănuiala unui al doilea incident, în etapa doi. Iar acesta este chiar mai grav decât primul! Mai exact, motociclistul cu numărul 163 se plânge că o mașina a trecut peste motocicleta sa, în urma unei căzături în dune, avariind-o serios, fără a se opri ulterior. El spune că nu a putut observa numărul mașinii, dar, cumva, toate bănuielile se îndreaptă asupra pilotului Toyota. Datele de telemetrie indică acest lucru, și acest al doilea incident, fiind desigur, investigat de stewarzi.

Momento de la colisión entre Giniel De Villiers y el motorista chileno César Zumarán #Dakar

Habrá que ver la decisión de los comisarios, pero el gesto del motard diciéndole a Giniel que siga puede ser atenuante pic.twitter.com/qbJG8xG0Vu

— Iván Fernández (@fernischumi) January 3, 2022


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...