Jump to content
  • entries
    1,638
  • comment
    1
  • views
    94,012

Husqvarna Vitpilen 1300 este de fapt Brabus 1300 R!


Motobikes

150 views

Toată lumea a crezut inițial că este vorba despre viitoarea Husqvarna Vitpilen de 1300 cmc, însă a fost vorba despre o alarmă falsă. Ne uităm de fapt la viitorul Brabus 1300 R!

QRPBP2LQCRBKLELC5ELMFCXFPE.jpg

Da, vorbim despre Brabus, faimoasa companie de tuning auto, care și-a propus să intre și în domeniul moto. Pentru aceasta, germanii au început să lucreze cu KTM, despre această nouă relație spunându-se că ar urma să o oglindească pe cea pe care o au cu Mercedes.

YHWS4L2JFBBJLJA4LPE5XMKBBY.jpg

Deși farul modelului spionat este în spiritul Husqvarna, restul motocicletei nu aparține imaginii pe care și-a format-o acest brand. Inițial s-a crezut, inclusiv de către autorul acestor rânduri, că încă se lucrează la design, dar se pare că acest look „brut”, cu carenaje din carbon „aruncate” pe motocicletă chiar este cel dorit în parteneriatul KTM – Brabus. Ce mi s-a părut mie ciudat a fost faptul că austriecii au mai venit odată cu proiectul „noua Vitpilen de 1300 cmc”, iar asta în 2016. Cunoscând rigurozitatea celor de la KTM și în general a companiilor occidentale, un astfel de hiatus dă într-adevăr de gândit.

brabus-wheels.jpg

Apoi, au fost roțile, care iarăși, ar fi trebuit să dea un semnal de alarmă. Roțile exemplarului eronat „spionat” în Austria sunt aproape identice cu ediția Monoblock Z Platinum propusă de către Brabus pentru automobilele Mercedes. Le-am verificat pe net și ai spune că nici nu sunt scumpe la 2.150 de euro, însă e vorba despre bucată și nu despre set, desigur. Vorbim despre Brabus. Și, pentru a nu se rămâne la nivel de speculații, a fost confirmat faptul că Brabus a rezervat la Oficiul de Proprietate Intelectuală al Uniunii Europe denumirea de „Brabus 1300 R”. Mai mult, motocicleta a primit aprobarea pentru uz stradal sub acest nume, producătorul indicat fiind KTM.

CNCMMFQ6DBGCFLBZXP5SHXUNWI.jpg

Mai departe, a început examinarea cu lupa a motocicletei și s-a declarat că subcadrul din carbon provine direct de pe exoticul  1290 Superduke RR, cel produs în doar 500 de exemplare. Suspensia WP are șanse a fi kitul semi-activ de pe modelul 2022 al Superd Duke R Evo, motocicletă despre care am mai scris aici. Ținând cont de faptul că Superduke RR s-a vândut în timp record, Brabus 1300 pare „condamnat” să aibă aceeași soartă.


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...