Mergi la conţinut

Motobikes.ro

  • postări
    1.592
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    89.189

The Long Way Home: motocicleta AJP găsită lângă Tecuci se întoarce acasă în Marea Britanie!


Motobikes

95 vizualizări

Britanicul Kelston Chorley își găsea în luna noiembrie motocicleta AJP PR7 furată din garaj, tocmai în comuna Matca, lângă Tecuci.

Kelston-Chorley-AJP-01.jpg

Povestea a stârnit ceva vâlvă în comunitatea moto, atât în Marea Britanie cât și în România și am scris pe larg despre cele întâmplate, aici. Practic, un anunț de pe OLX a fost cel care a atras atenția unor forumiști, care l-au avertizat mai departe pe proprietar.

De remarcat că la el acasă, nici poliția și nici asiguratorul nu au dorit să se implice, ceea ce l-a făcut pe Kelston să devină detectiv pe cont propriu. După ce poliția locală a fost cea care a găsit și recuperat motocicleta, AJP-ul a ajuns în Brașov, la reprezentanța AJP România. Apoi a început o muncă și mai grea pentru proprietar, cea de a aranja din punct de vedere legal repatrierea motocicletei. Ca și cetățeni români nu am putea spune că nu știm la ce s-a înhămat Kelston Chorley.

253166838_413451063821759_78203889540382

”Să găsești motocicleta este una, să o aduci înapoi din România este cu totul altceva: multe hârtii, interacțiune cu companiile de asigurări, trebuie să primești drepturile de repatriere – de menționat că AJP-ul este proprietatea unei companii, să te asiguri că actele sunt pe numele tău, trebuie să faci o grămadă de traduceri din limba română. A fost multă birocrație, s-au dat o grămadă de telefoane, o grămadă de muncă”, spunea bikerul britanic, care până la urmă a reușit să cumpere motocicleta de la compania de asigurări. Operațiunea a fost atât de complexă, încât a devenit subiect de știri BBC.

Și desigur, să nu uităm de testele Covid! Chorley a mai zburat o dată la București, apoi a ajuns dealerul AJP Romania din Brașov, de acolo motocicleta a fost încărcată într-un van și transportată la Budapesta, de unde a zburat înapoi în Marea Britanie, cu o cursă Wizz Air. Merită văzut noul său video de pe YouTube, cui le mulțumește, cui nu mulțumește și merită reiterată concluzia pățitului Chorley: „Comunitatea motociclistică a fost foarte suportivă, dar cred că producătorii și asiguratorii trebuie să lucreze mai mult pentru a găsi o soluție la problema furturilor”.

foto – MCN


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Participa la conversatie

You are posting as a guest. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Adaugă un comentariu...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează O Nouă...