Jump to content
  • entries
    1,638
  • comment
    1
  • views
    93,903

Kimi Raikkonen devine directorul echipei de uzină a Kawasaki din MXGP


Motobikes

160 views

Kimi Räikkönen nu a stat mult departe de lumea curselor după retragerea sa din Formula 1. Finlandezul și-a găsit rapid o ocupație, și anume cea de director de echipă. Și nu orice echipă, ci tocmai echipa cu care Kawasaki concurează în MXGP.

kimmir_mxgp_5_eu_2015.jpg

„The Iceman”  este faimos  pentru o sumedenie de pățanii și întâmplări care au demonstrat că nici viața de campion mondial de Formula 1 alături de Ferrari, titlu câștigat în 2007, nu a fost în măsură să-i șteargă autenticitatea și dimensiunea profund umană. Taciturn și trăind aproape în lumea lui, Kimi a dat nu o dată, replici pe cât de uluitoare, pe atât de amuzante unor jurnaliști mult prea curioși, câteoată, uitând de orice corectitudine politică, atât de prezentă la acest nivel al sportului.

241562_image.jpg

„Leave me alone, I know what I am doing” este o propoziție intrată în legendă, nu însă și singura perlă a unui pilot extraordinar de rapid și de talentat, despre care s-a spus chiar și că ar fi putut realiza mai mult în Formula 1, dacă pur și simplu… ar fi tras mai mult. Dar, chiar Kimi Raikkonen declara candid că pentru el acest sport este mai degrabă un „hobby”, un hobby care în ultimii ani a produs suficiente momente spectaculoase și nu în ultimul rând, rezultate. Iar felul în care Kimi a sărbătorit în 2018 la gala FIA primirea distincției pentru locul trei în clasamentul general al piloților nu are cum să nu îți pună un surâs pe față, oricât de proastă ți-ar fi fost ziua. Sau „incidentul” de la Monaco, în care atunci când monopostul McLaren i-a luat foc, a plecat să se răcorească direct pe yachtul personal, cu o bere rece. Sau, momentul în care pleca în cursă fără volan și mănuși… Iar lista ar putea continua…

Antti Pyrhonen alături de Romain Febrvre și Ben Watson.

Antti Pyrhonen alături de Romain Febrvre și Ben Watson.

Există însă un mare ”dar”. Toate acestea nu îl fac mai puțin profesionist pe Kimi Räikkönen. Finlandezul este un racer pur sânge, care și-a luat un an sabatic din F1 pentru a concura în Campionatul Mondial de Raliuri, dar și în NASCAR. Iar când a revenit în Formula 1, alături de Lotus, a făcut minuni cu monopostul echipei britanice. De fapt, finlandezul a fost atât de bun, încât din cauza unei clauze de performanță, era să aducă echipa în faliment, la câte puncte a câștigat în două sezoane. De notat că un punct valora 50.000 de euro. Se spune că Lotus îi datorează și acum bani lui ”Iceman”!

Kimi arătându-i că știe ceea ce face tocmai lui Ken Block...

Kimi arătându-i că știe ceea ce face tocmai lui Ken Block…

Așa că cei de la Kawasaki trebuie să fi fost foarte atenți în contractul cu Kimi Räikkönen, un mare fan al motocrosului, pe care îl practică chiar și alături de fiul său! De altfel, Kawasaki vânează primul titlu mondial, pariul pe Räikkönen fiind unul îndrăzneț. Finlandezul îi are la dispoziție pe Romain Febrve (campion mondial în 2015) și Ben Watson, director de echipă fiind un alt finlandez, Anti Pyrhönen.

Iar cei care urmăresc mai atent scena curselor de motocross știu că Anti Pyrhönen este nimeni altul decât directorul Ice One Racing, echipa de motocross pe care de ani buni o deținea Kimi. Iar Ice One Racing a avut, de-a lungul anilor, o serie de rezultate foarte bune în MXGP, Kimi Räikkönen arătând că știe prea bine ce face. Concurând pentru Ice One, Max Nagl și Gautier Pauline s-au clasat fiecare pe poziția a treia în clasamentul general al MXGP, la clasa MX1.

c16ab74e8bf55449f70d76f6627ad967.jpg

Kimi by West Coast Choppers! Împreună cu Jesse James, finlandezul a pus la punct și o linie completă de îmbrăcăminte și articole de lifestyle.

De altfel, Kimi Räikkönen este foarte clar: „Una dintre marile mele pasiuni este, de mulți ani, motocrosul. Această echipă nu e ceea ce aș putea numi un hobby, este foarte serioasă și aspirația noastră este devenim cât de buni ne stă în putere. Acum că m-am retras din curse, am mai mult timp să mă ocup de proiect și mă voi folosi de experiența pe care am câștigat-o referitor la modul în care funcționează echipele și cum este succesul creat la scala mondială. Toată lumea este încântată de faptul că am fost aleși de Kawasaki pentru a fi echipă de uzină”.


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...