Jump to content
  • entries
    82
  • comments
    0
  • views
    20,481

- Carburatie si carburatoarea - partea a treia - sincronizare (nefinalizat)


cristi 57

116 views

Sincronizare a doua sau mai multe carburatoare.
Operatia de sincronizare poate fii facuta cu ajutorul mai multor tipuri de instrumente. Unul dintre axcestea este vacuumetru, aparat ce masoara depresiunea din galeria de adsmisie. Aceasta depresiune se mai numeste si presiune absoluta, se masoara in milibari, referinta fiind vidul ca "0" absolut.
Instrumentul este necesar pentru a compara, nu este nevoie de masuratori pentru a sti valori, presiunea atmosferica fiind diferita oricum functie de altitudine, temperatura, etc. Avem nevoie de o metoda de indicare precisa, pentru acuratetea reglajelor.
Fac referire la aparatele pe care le putem confectiona noi, in propiul atelier:
- Vacuumetrul
- Comparatorul cu coloane – o metoda mai ieftina( un furtun transparent, ce foloseste oarecum principiul barometrului).

Confectionare vacuumetru:

Manomertul indica presiunea pozitiva, vacuumetrul indica presiunea negativa.
Se cauta manometre identice(1-1,5bari), ce urmeaza a fii transformate. Se demonteaza si se modifica pozitia sectorului dintat, astfel incat in repaus sa fie pozitionat in extrema cealalta, astfel indicatorul daca statea in stanga, acum v-a sta in dreapta(la manometru calibrat pentru un bar). Acest aparat prezinta avantajul utilizarii in orice conditii, fiind foarte precis, usor de utilizat, nu ocupa spatiu de depozitare, nu necesita reglaje.
Confectionarea unui vacumetru este o operatie foarte simpla. Trebuie cautat manometre identice de 1 – 1,5 bari. Ideal este de 1 bar. 

 
http://1.bp.blogspot.com/-6l9bE689CBI/TWKAxXkLXiI/AAAAAAAAA2s/RjeWw6LneEY/s200/cadran%2B4.JPGhttp://4.bp.blogspot.com/_TeC_3Eg-8pc/TTxmbNjx_5I/AAAAAAAAA0Y/pQ0GWClYG2s/s200/13.JPG
Negasind de 1 bar, am utilizat doua manometre de 2,5 bari. Astfel au rezultat cinci secmente a cate 0,5 bari(0,5x5=2,5) pentru etalonare.
Am pozitionat sectorul in repaus, la 2/5 din cursa, aceasta fiind valoarea "0". Cdranul deasemeni l-am impartit in 5 sectiuni egale(desenat si printat). Diviziunile le-am notat cu -1; -0,5; 0; 0,5; 1; si 1,5. Indicatorul fiind plasat pe indicatia "0". Atfel se pot masura valori negative(-1 bar) si valori pozitive (+1,5 bari), fata de "0". Atfel se pot masura valori negative(-1 bar) si valori pozitive (+1,5 bari), fata de "0". Cadranul l-am desenat in paint apoi l-am transferat in word unde se poate aduce la marimea necesara, se printeaza si se plastifiaza(daca credeti necesar).
Secretul functionarii, este in mansonul de cuplare pe stutul galeriei de admisie, ce include un obturator. Fara aceast obturator, acul instrumentului v-a oscila, facand practic imposibila citirea corecta a depresiunii. Confectionarea obturatorului este simpla, am ales ca varianta tevusca unei brichete prin care se limiteaza trecerea gazului. Se plaseaza la capatul racordului in mansonul de cuplare. Se pot gasii si alte variante. Furtunele au 55 cm si procurate de la racordurile medicale de perfuzie, pot fii si mai lungi.

 Conditii:  
- Manometrele sa fie identice;
- Lungimea si sectiunea racordurilor sa fie identice;
- Obturatorul(o duza calibrata). 

 
http://1.bp.blogspot.com/-EMELIdysxrQ/TWKAu0Wdc1I/AAAAAAAAA2U/ecnknxiPQ7c/s200/6.JPGhttp://4.bp.blogspot.com/-x7rzeIAGGXQ/TWJ-lkSllQI/AAAAAAAAA1M/hE_9qO2UnuI/s200/2.JPGhttp://3.bp.blogspot.com/-NX0_hCpGvUY/TWKAw7GnN2I/AAAAAAAAA2c/0PnzXRS42Z8/s200/7.JPGhttp://3.bp.blogspot.com/-JqIee63zB64/TWKAxAhaxoI/AAAAAAAAA2k/u1G4XhCl_G8/s200/8.JPG http://4.bp.blogspot.com/-45mt3j2osGQ/TWJ-lfKqdQI/AAAAAAAAA1E/iFO9Du-NfyE/s200/1.JPGhttp://3.bp.blogspot.com/-BBWcR-sP8mM/TWJ-mDO2ZNI/AAAAAAAAA1c/Z_S30MZebSk/s200/4.JPGhttp://1.bp.blogspot.com/-A8lQ1D1pKio/TWJ-mcyffgI/AAAAAAAAA1k/v0v8lqvR4r4/s200/5.JPGhttp://4.bp.blogspot.com/-NF3RHRVvM0Y/TWJ-l26UQRI/AAAAAAAAA1U/C9z45cbFESU/s200/3.JPG

Asa am obtinut un vacumetru de buna calitate.
======================


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...