Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    84
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    8.735

Motocross CUP anunţă noutăţile sezonului 2013: clasa Hobby permite oricărui pasionat să facă primii paşi în motocross!

Autentifica-te  
ktmbv

61 vizualizări

conferinta de presa Motocross CUPaa

Motocross CUP anunţă noutăţile sezonului 2013: clasa Hobby permite oricărui pasionat să facă primii paşi în motocross!

 

Motocross CUP este pregătită pentru cel de-al doilea sezon compeţiţional, primul start al sezonului urmând a se da sâmbătă, 27 aprilie, pe circuitul de la Prundu, judeţul Giurgiu. Organizatorii, cluburile sportive Top Cross TCS şi Dual Racing Team, păstrează formatul cu şase etape al competiţiei, care se vor desfăşura pe circuitele de la Prundu, Gorgota-Ciolpani, Zarnesti, Autostrada A1 şi, în premieră pentru Motocross Cup, pe circuitul de la Băicoi.

 

Piloţii care participă în primele trei etape din calendarul Motocross Cup punctează şi în nou înfiinţatul Campionat Regional de Motocross, regiunea Sud. În scopul atragerii de noi practicanţi spre acest sport, Motocross Cup propune o nouă clasa celor care doresc să experimenteze pilotarea unei motociclete off-road pe circuite care întrunesc cele mai înalte norme tehnice şi de siguranţă. Este vorba despre clasa Hobby, deschisă tuturor celor care nu au mai luat parte în competiţii de motocross, dar şi piloţilor din alte discipline moto, enduro sau viteză, care astfel îşi pot suplimenta pregătirea.

 

“Este vorba despre câte o manşă de 10 minute plus două tururi, la care poate participa oricine are peste 14 ani şi o motocicletă de cross sau de enduro. Formalităţile de înscriere sunt minime, este nevoie doar de o licenţă de pilot regional, de asigurare şi de vizita medicală, ultimele două putându-se procura direct de la circuit. Prin faptul că nu aleargă împreună cu Amatorii şi au o manşă mai scurtă, piloţii de la Hobby pot face în siguranţă primii paşi în motocross”, explică Adrian Răduţă (Top Cross TCS).

 

Cele şase etape ale Motocross Cup păstrează formatul de o zi, menit să asigure o reducere a costurilor pentru sportivi şi echipe, dar şi să dinamizeze spectacolul pentru spectatori. “Am atras noi sponsori şi vom continua şi anul acesta premierea sportivilor care participă la toate etapele Cupei. Parteneriatele tehnice încheiate cu Käercher (aparate de curăţare cu presiune) şi SDMO (generatoare electrice) vor permite sportivilor să îşi spele motocicletele după fiecare manşă în cele mai bune condiţii, iar parteneriatul pe producţie video cu GoPro, care asigură trei camere, ne permite că după fiecare etapă să prezentăm fanilor motocrossului un film realizat din mijlocul acţiunii”, spune Ciprian Popescu, Dual Racing Team.

 

Calendarul Motocross Cup 2013

 

Etapa I, Prundu: 27 aprilie

Etapa II, Ciolpani: 25 mai

Etapa III, Băicoi, 15 iunie

Etapa IV, Zărneşti, 13 iulie

Etapa V, Bucureşti A1, 7 septembrie

Etapa VI, Prundu, 19 octombrie

 

<a href="http://www.ktm-brasov.ro/Stiri/Noutati/motocross-cup-anun-noutile-sezonului-2013-clasa-hobby-permite-oricrui-pasionat-s-fac-primii-pai-in-motocross.html">Sursa</a>

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×