Mergi la conţinut

Blogul PRO-BIKE.RO

  • postări
    676
  • comentarii
    113
  • vizualizări
    310.515

Rușii Au Creat Casca Moto „Terminator“. Realitatea Augmentată Nu Mai Este Sf


green.kecske

1.864 vizualizări

O companie rusească a construit o cască moto care se folosească realitatea augmentată pentru a-ți proiecta pe vizieră indicațiile GPS-ului, informații despre locurile în care te afli și datele despre vreme?

Mai țineți minte scenele din Terminator, unde ni se arăta cum vede robotul? Cum ar fi ca, în fața ochilor, să nu vezi doar drumul, ci și tot felul de date care să te ajute să te orientezi, de la numele străzii pe care te afli, până la date despre vreme.

Ei bine, asta nu mai e SF, iar compania rusească LiveMap a dezvoltat o cască moto care folosește realitatea augmentată. Tehnologia seamănă cu Google Glass. Doar că informațiile îți apar pe vizieră: imaginile sunt color și transparente, astfel încât nu te încurcă și nu-ți afectează vizibilitatea.

Totodată are integrate microfon și cască, pentru o comunicare audio cu soft-ul. Mai mult, dispozitivul are un senzor de lumină care să permită ajustarea strălucirii displayului, în funcție de momentul zilei și de condițiile meteo.

Tehnologiile nu se opresc aici. Casca va avea un G-sensor, un giroscop și o busolă digitală care să ajusteze imaginile în funcție de direcția spre care privești. Bineînțeles, pe lângă asta, îndeplinește toate standardele de securitate.

Așadar, nu mai trebuie să te uiți pe hărți, nu mai ai nevoie de GPS convențional, nu mai apeși butoane și nu-ți mai iei privirea de la drum. Trebuie doar să schimbi, din când în când, două baterii banale.

Deocamdată, proiectul se află în curs de dezvoltare. Compania rusească are nevoie de 150.000 de dolari pentru intrarea în producție. În acest sens, au dat drumul la o strângere de fonduri. Donații se pot face aici.

Articol preluat de pe pemotoare.ro

2 comentarii


Recommended Comments

Participa la conversatie

You are posting as a guest. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Adaugă un comentariu...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează O Nouă...