Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    163
  • comentarii
    3
  • vizualizări
    40.964

Revizia furcii moto, pas cu pas

Autentifica-te  
Dual Motors

257 vizualizări

Revizia furcii moto, pas cu pas

O dată la patru ani, furca unei motociclete de stradă trebuie verificată, iar uleiul trebuie schimbat. Componentele se curăță, piesele uzate se înlocuiesc pentru ca suspensia să poată funcționa în condiții optime.

Revizia furcii este recomandată o dată la patru ani, chiar dacă nu prezintă semne vizibile de uzură, spune Marian Petrică, mecanic Dual Motors. Intervalul este valabil în cazul motocicletelor de stradă, folosite în condiții normale. După patru ani, uleiul își pierde din proprietăți și se poate pierde, iar furca devine moale. Totodată, se strânge mizerie pe fundul paharului, iar uleiul nu mai poate circula cum trebuie. O problemă frecventă este la simeringuri, pe unde poate curge ulei, iar  în anumite cazuri, situația poate deveni gravă: uleiul ajunge pe discuri și te poți trezi fără frâne.

Marian Petrică ne-a explicat, pas cu pas, procedura de revizie a furcii. Astfel, se începe prin demontarea furcii de pe motocicletă, apoi se desface, se golește uleiul, se verifică arcul, cuzineții și restul componentelor, se înlocuiesc piesele uzate, se curăță, se umple din nou cu ulei și se pune la loc.

Arcul, spre exemplu, trebuie să aibă o anumită lungime când este lăsat liber, iar dacă nu mai este în parametri, trebuie înlocuit. La fel se întâmplă și cu cuzineții, dacă prezintă semne de uzură sau defecte.

Totodată, trebuie înlocuite ambele simeringuri, nu doar cel de ulei ci și cel de praf. Mecanicii recomandă ca între cele două să se pună o vaselină pentru a oferi o protecție în plus și pentru a împiedica ruginirea siguranței.

Uleiul se introduce cu un vas gradat, dacă știi cantitatea exactă care intră în furcă. În caz contrar, se măsoară cu ruleta de la baza superioară a furcii până la nivelul uleiului turnat și, în funcție de specificațiile furcii, se completează sau se golește.<a href="http://motociclete.com.ro/index.php/noutati/item/263-revizia-furcii-moto-pas-cu-pas" rel='external'>Sursa</a>
Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×