Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    676
  • comentarii
    113
  • vizualizări
    263.741

De Ce Iubim Motociclismul?

green.kecske

368 vizualizări

Ce anume atrage oamenii către motociclism? Când ne confruntăm cu atât de multe personalităţi în ceea ce priveşte motociclismul, trebuie să existe mai mult decat un singur motiv. În ciuda diferenţelor dintre difersele stiluri de motociclism, există anumite motive universale care intră pe sub pielea noastră şi ne hrănesc această pasiune pentru motociclism.

blogentry-41220-0-62599900-1383085939_th

Libertatea este adesea menţionată ca o atracţie, dar ce reprezintă libertatea? Comparat cu şofatul, mersul pe motocicletă oferă libertatea ce este constrânsă de fizica celor 4 roţi ale maşinilor. Când o maşină atacă un viraj, aceasta alunecă spre exteriorul curbei, încercând cu disperare să-şi păstreze direcţia iniţială de mers, pe când o motocicletă doar alunecă printr-o curbă.

Aceste lucruri poate nu sunt destul de convingătoare, dar dacă nu ai experimentat ambele moduri de condus, nu poţi înţelege graţia şi simplitatea acestui mod de a călători. Viratul devine o adevarată simfonie de mişcări precise în schimbul unei bălăceli ciudate; lucratul în armonie cu şoeseaua în schimbul unei lupte disperate.

Simţul libertăţii

blogentry-41220-0-28454800-1383085939_th

Odată eliberat din cuşca de oţel, eşti într-o lume în care experimentezi o nouă graniţă neafectată de filtre HEPA sau de controlul climatic. Corpul tău va simţi impactul cu sutele de picături de ploaie şi va absorbi vântul care suflă cu putere. Pielea ta va simţi uşoara încălzire când urci pe un deal şi răcoarea când soarele se va ascunde printre creste. Nu vei mai fi ghemuit în spatele unui volan, deconectat de la natură şi mediu.

Îmbină această libertate cu o notă de performanţă şi vei primi ceea ce experţii numesc distracţie pură. Dar această libertate nu vine fără un preţ. În primul rând, trebuie să înveţi să conduci. Cu o atitudine pozitivă şi cu un antrenament potrivit, abilităţile pot fi dobândite de către oricine.

Motociclete? Practice?

Ce putem spune despre cât de practică este o motocicletă? Cineva spunea că de-a lungul anilor a cărat „un curcan, scânduri, o grămadă de trandafiri, nişte cârje şi un dulap”. Dar de câte ori chiar este utilizată capacitatea de încărcare a unui vehicul cu 4 roţi? Nu de multe ori, într-un asemenea vehicul se găseşte o singură persoană, care strangulează circulaţia, risipeşte combustibil, are timpi de reacţie mari şi este o cutie de oţel pe trei sferturi goală.

În cele din urmă, putem spune că motociclismul nu este preferat de mamele şi taţii de pretutindeni, datorită pericolului pe care îl presupune. Pe motocicletă eşti mult mai vulnerabil şi ar fi bine să accepţi acest lucru şi să conduci în consecinţă. În permanenţă trebuie să te consideri ca şi cum ai fi invizibil în trafic, înconjurat de un ocean de maşini. Din acest motiv, mereu trebuie să porţi echipament de protecţie adecvat temperaturii exterioare şi distanţei traseului.

blogentry-41220-0-80821400-1383085939_th

Alte motive pentru care acest mod de trasport este superior sunt acelea că reduce aglomeraţia din trafic şi din parcări, dar şi consumă considerabil mai puţin combutibil, ceea ce duce la scăderea emisiilor de gaze.

Libertate. Distracţie. Adrenalină. O minte limpede şi o conştiinţă curată. Toate acestea sunt motive pentru a rămâne în şa. Dar un adevăr şi mai simplu despre motociclism te face să te întorci pentru mai mult: întotdeauna te simţi mai bine după ce ai făcut o plimbare cu motocicleta!1 comentariu


Recommended Comments

Antreneaza simturile si reflexele, te face un sofer mai bun si mai temperat cu o abordare mai buna a virajelor vara a le taia precum majoritatea pilotilor nostri pe patru roti care desi sunt cei mai grozavi, nu vezi pe unu la vreo competitie internationala...

 

Antreneaza gandirea si dinamismul fata de nepasare si atitudinea sedentara din conserva.

 

Ofera senzatia de placere ce masina nu o poate oferi desi cauta sa faca aceasta de cand cu decapotabilele... he-he, una e sa tai tu aerul si alta e ca aerul sa treaca pe deasupra ta...

 

Buna treaba motociclismul asta... imediat dupa aviatie.

Distribuie acest comentariu


Link către comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×