Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    676
  • comentarii
    113
  • vizualizări
    263.699

Top Reguli De Circulaţie Care Ar Trebui Schimbate Pentru Binele Motocicliştilor

green.kecske

454 vizualizări

Regulile de circulaţie sunt lucruri care trebuie luate aşa cum sunt. Dar de ce trebuie motocicletele să se supună aceloraşi reglementări ca maşinile? Există o mulţime de exemple de legi discriminatorii existente între tipurile de vehicule rutiere.

Deci, de ce sunt motocicletele, cu mult diferite ca şi performanţe dinamice faţă de maşini, băgate în aceeaşi categorie cu acestea? Deşi avem categorii diferite când vine vorba de permisul de conducere, multe dintre reguli sunt aceleaşi pentru ambele tipuri de vehicule. Iată aici un top al legilor care ar trebui totuşi schimbate, pentru binele motocicliştilor.

1. Încălcarea liniilor continue

blogentry-41220-0-76430100-1391976106_th

Motocicletele sunt oarecum mai puţin late, mai agile şi mai rapide decât celelalte vehicule, deci nu prea există niciun motiv pentru care ar trebui să li se interzică depăşirea pe linie continuă şi să fie obligate să stea câteodată la cozi infernale în trafic. Există multe locuri care nu au dungă continuă şi totuşi nu depăşeşte nimeni, pentru că e clar nesigur şi nu e nimeni nebun să se aventureze în aşa ceva, deci...care este rostul?

2. Limita de viteză

blogentry-41220-0-42368700-1391976116_th

Cu toţii o încălcăm oricum. Atunci când o lege este ignorată în cod constant şi este respectată mai degrabă de frica amenzii decât datorită motivelor etice, morale sau umane, este un indiciu clar că ceva este în neregulă cu legea şi nu cu miile de „criminali” care o încalcă.

3. Ocuparea benzilor

blogentry-41220-0-04965200-1391976109_th

Motociclistii au o percepţie de ansamblu mult mai clară si apreciaza spaţiul disponibil de pe carosabil mult mai bine decât orice şofer de autoturisme. Aşa că ar trebui ca aceştia să poată, în măsura în care spaţiul permite, să poată merge în paralel cu o altă motocicletă autoturism mic.

Sunt convinsă că lista are mult mai multe exemple de astfel de reguli şi legi, aşa că simte-te liber să adaugi ideile tale.0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×