Mergi la conţinut

Blogul PRO-BIKE.RO

  • postări
    676
  • comentarii
    113
  • vizualizări
    310.021

Scrisoarea Unui "donator De Organe"


green.kecske

545 vizualizări

Motocicliştii sunt percepuţi adesea ca fiind doar o gaşcă de teribilişti, ce-şi turează motoarele noaptea, scandalizând oamenii cumsecade. Donatori de organe ! – ni se aruncă uneori, ca o anatemă, din vârful buzelor înverşunate de orele pierdute la volan, urare susurată cu venin dintr-o maşină imobilizată în trafic. Cei ce gândesc astfel despre noi, cei pe două roţi, uită că poate chiar vieţile lor, schimonosite de ură şi aşa strâmbe cum şi le trăiesc, pot fi salvate de un asemenea… "donator". De unul dintre noi.

blogentry-41220-0-39153000-1393116384_th

Doar adrenalina, viteza, scandalul şi pericolul definesc motociclismul? NU. Suntem oameni normali, cu toţii vrem să ne întoarcem mereu, întregi, acasă. Ca şi voi. Motocicliştii nu sunt nici un grup de măicuţe pline de smerenie, nici heruvimi, nici un club al femeilor gravide. Dar nici diavoli pe două roţi. Ne salutăm când ne întâlnim pe şosea, ne dăm o mână de ajutor la necaz, dar şi împreună ne place să fim, uneori în călătorii ori doar la o bere, ca să povestim de "ale noastre": să râdem, să glumim, să povestim despre iubirile ori familie noastre, despre motocicletele noastre sau despre locurile văzute. Ori despre oamenii frumoşi întâlniţi (nu ştiu cum se face, dar motocicliştii întâlnesc mereu oameni frumoşi călătorind). Sunt, aşadar, motocicliştii -adesea insultaţi de prostime cu vorbe precum donatori de organe - cei pe care televiziunea-i arată îndeobşte doar când sunt un morman de carne înspumată de sânge risipită pe şosea? Ce e adevăr şi cât e minciună în această imagine-şablon? Şi dacă-i mai greu a găsi un raspuns, hai să-l găsim împreună…

blogentry-41220-0-95190700-1393116384_th

Aflaţi că ne strecurăm în trafic nu pentru a face în ciudă cuiva, ci pentru că şi pentru asta este o motocicletă construită; mai aflaţi că în ţări precum Italia, Anglia ori Franţa e de la sine înţeles că şoferii prinşi în trafic lasă culoar liber motocicliştilor; aflaţi şi că orice zi cu soare ne goneşte din case, la "o ieşeală", călare pe motor – de aceea vedeţi străzile pline cu motociclete, în zilele de vară. Pentru alţii, motocicleta este şi o parte a job-ului: poliţiştii pe motocicletă ori curierii rapizi, salvatorii moto SMURD sau agenţii BGS motorizaţi. Cu toţii suntem o mare familie, pentru care mersul cu motocicleta este plăcerea cea mai de preţ, nu doar când ne distrăm călătorind, ci şi când e sarcină de serviciu…

"Eu nu îmi asum eticheta de "donator", pusă de o majoritate care trăieşte visceral, bătându-se şi plătind pentru obiecte "cu care fac ceva" şi nu apreciază chestii conceptuale, cu care "nu pot face ceva". Ei nu ar dona nimic din ce e tangibil, dar donează darnic din intangibil şi fără valoare în ochii lor (voturi de exemplu, că doar voturile nu se mănâncă), dar când să li se dea şi lor ceva, vor ceva tangibil, mâncabil, sfâşiabil – nu vă miraţi de ce "donatori de organe" e eticheta – un obiect ce se poate desface pe bucăţi, aşa ne văd. De ce nu suntem numiţi "donatori de viaţă"? Viaţa nu se poate mânca, nu se poate măsura, nu e obiect. Homo sapiens nu se simte confortabil în lumea conceptelor, doar în lumea obiectelor şi aşa cuantizează "donatorii de organe". Aşa că: fuck them! Vor obiecte, eu le donez organ la greu, eu îmi donez mie nişte viaţă la fiecare tură cu motocicleta, când am grijă să văd cât mai multe, să împart cu prietenii impresii şi poze; donez prietenie, donez ajutor.

Eu nu accept eticheta de obiect, eu sunt un duh liber şi un vânt liber, călare pe motor" spune un motociclist adevărat, cu pasiunea în sânge.

blogentry-41220-0-57065800-1393116382_th

0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Participa la conversatie

You are posting as a guest. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Adaugă un comentariu...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează O Nouă...