Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    676
  • comentarii
    113
  • vizualizări
    265.394

Examenul Practic Pentru Categoria A: Viitorul Motociclist Va Primi Comenzi În Cască De La Examinator

green.kecske

160 vizualizări

Din ianuarie, cine vrea să conducă un scuter sau o motocicletă trebuie să treacă de un examen practic, susţinut în trafic.

Viitorul motociclist va trebui să demonstreze că este pregătit să circule printre maşini, pietoni şi biciclişti, fără să-i sperie când îşi turează motorul şi fără să încalce regulile. Testul va fi dificil şi pentru poliţiştii care fac evaluarea "live", fără simulări în poligon, aşa cum se întampla până acum.

Examinatorul se va afla într-o maşină alături de instructor, dar şi de un martor, iar candidatul motociclist în faţă. El are o cască în ureche şi aude toate comezile pe care poliţistul i le dă printr-o staţie.

Cam aşa decurge, din ianuarie, examenul practic pentru cei care vor permisul pentru categoria A. Înainte de a porni pe traseu, poliţistul îi va da candidatului toate indicaţiile necesare. Comenzile primite în cască nu vor fi multe, însă vor fi suficiente încât examinatorul să îşi dea seama dacă aspirantul la permis se descurcă în trafic pe două roţi.

Trecerea de la exemenul în poligon la cel în trafic era absolut necesară, dacă ne uităm la ce se întâmplă de fapt pe străzi. Depăşirea maşinilor staţionate la semafor trebuie să se facă numai dacă este spaţiu suficient pe aceeaşi bandă.

În mers, numai după o asigurare temeinică şi fără manevre bruşte, după cum ne explică un agent de la Brigada Rutieră, aflat pe motocicletă. La rândul lor, şoferii nu trebuie să uite că în trafic, numărul vehiculelor pe două roţi creşte de la o lună la alta şi toţi trebuie să circule în siguranţă pe acelaşi drum.0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×