Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    676
  • comentarii
    113
  • vizualizări
    263.702

Lugojeanul Mihai Stoichescu Porneşte Spre Un Nou Titlu La Motocros Cu O Motocicletă Nou-Nouţă

green.kecske

205 vizualizări

Cel mai bun pilot de motocros din România, lugojeanul Mihai Stoichescu (26 ani), vrea să obțină cel de-al șaptelea titlu de campion național la clasa MX1, profesioniști. El este campionul en titre și deținătorul trofeului de campion național pentru anii 2005, 2006, 2007, 2008, 2012 și 2013. El va beneficia în acest an, ca urmare a eforturilor sponsorilor, de o motocicletă nou-nouţă.

Cu o experiență de 12 ani în motocros și cu șase titluri de campion național și două de vicecampion câștigate, lugojenii de la Moto Extrem anunță că au început antrenamentele pentru noul sezon. În acest an, antrenorul Liviu Jigmond pregătește doi sportivi, care vor intra în lupta pentru titlu. Este vorba despre multiplul campion național Mihai Stoichescu și despre debutantul Vlad Roșu.

"Suntem pe finalul primei părți, din cele trei, ale activității de pregătire. Am intensificat ședințele cardio la sală și am început antrenamentele de anduranță pe pistă. Dacă totul va decurge conform graficului și nu vor apărea accidentări sau probleme tehnice sperăm ca la finalul campionatului să obținem un nou titlu de campion la profesioniști, prin Mihai, și, de ce nu, un titlu la amatori, prin Vlad. Ar fi un rezultat perfect pentru clubul nostru", a declarat antrenorul Liviu Jigmond.

Din 2007, Mihai Stoichescu a avut și participări internaționale, făcându-se remarcat și prin numeroasele “hole-shot” luate, iar de câte ori a reprezentat România a fost cel mai bine clasat între sportivii români. În anul 2008 a avut șansa să participe în Germania, în ADAC MX Masters unde s-a calificat și a luat startul în finală alături de cei mai buni piloți ai Campionatului Mondial.

Din păcate, perioada 2009, 2010, 2011 a fost presărată de accidentări, în mare parte datorate bugetului redus, materialul sportiv folosit de pilot, vechi și uzat, cedând și provocându-i căzături cu rezultate grave. În acești trei ani a avut însă participări internaționale, cu precădere în Ungaria, datorită costurilor reduse cu deplasarea, unde s-a remarcat datorită stilului său spectaculos, clasându-se de cele mai multe ori între primii cinci sportivi. Cel mai bun rezultat a fost locul al doilea, la clasa MX1, după titratul pilot maghiar Kornel Nemeth.

În acest an, Mihai concurează pe o motocicletă Honda CRF 450R nouă, obținută grație sponsorilor. Este în grafic cu pregătirea și mai motivat ca oricând să-și reconfirme statutul de cel mai valoros pilot de motocros din România, chiar dacă în octombrie 2012 a suferit cea mai gravă accidentare din carieră, respectiv fractură bază craniu, fractură coloană şi ambele mâini fracturate. Mihai s-a recuperat foarte bine, drept dovadă în 2013 obținând un nou titlu național.

Despre Vlad Roșu (18 ani), cel de-al doilea pilot pe care Moto Extrem îl prezintă la startul Campionatului Național de Motocros, clasa AMATORI, se poate spune că este debutant în competițiile oficiale. A mai participat anul trecut la o singură etapă, la Copșa Mică, unde a obținut primul loc. Acest rezultat, dar și talentul lui Vlad îl fac pe antrenorul Liviu Jigmond să spună că Vlad Roșu va fi revelația campionatului în 2014. Vlad concurează pe o motocicletă Honda CRF 450R, an 2009.

Ambii piloți ai clubului vor purta în competiții numărul 101, număr ales pentru că acesta a fost legat întotdeauna de prima treapta a podiumului și perceput de public ca atare.

Conform programului Federației Române de Motociclism, prima etapă națională din Campionatul Național Individual de Motocros va avea loc în 29-30 martie, la Buzău.1 comentariu


Recommended Comments

Ii cunosc personal pe Mita si pe Liviu, sunt oameni care fac din pasiune si sete de performanta ceea ce fac, succes si bogatanii de pe aici ar face un lucru mare pt cross-ul autohton  sponsorizand acest mic club care face spectacol pe circuitele de cross si vine acasa si cu rezultate.

 

Succes si la mai mare Moto Extrem Lugoj!

Distribuie acest comentariu


Link către comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×