Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    676
  • comentarii
    113
  • vizualizări
    264.177

Motocicleta Harley Davidson, Produsă În India, Cu Piese Chinezești

green.kecske

890 vizualizări

Harley Davidson, producătorul de lux din lumea motocicletelor, în bătălia tăierii de costuri, este atras de mirajul pieţei asiatice. Prima platformă nouă, după aproape 14 ani, pe HD Street, va fi produsă în India.

Este vorba despre motoarele destinate pieţelor din afara Statelor Unite. Linia Street este echipată cu o cutie de viteze cu 6 trepte și transmisie pe curea.

Atuul noului model va fi, în primul rând preţul, care va pleca cel mai probabil de la 6.000 de euro pentru piaţa europeană, asta în condiţiile în care cel mai ieftin model al americanilor porneste acum de la 9.000 de euro. Prin această mutare americani reuşesc o reducere spectaculoasă a preţului de aproximativ 30% față de cel mai ieftin model.

Există însă o problemă: în India nu sunt fabrici de subansamble, însă în China sunt. Aşa că se conturează o motocicletă asamblată în India cu piese chinezești.

Întrebarea este cine-și va dori o Harley chinezească? Decizia americanilor este una curajoasă, dar și periculoasă, în acelasi timp. Este foarte posibil ca imaginea de marcă exclusivistă să piară odată cu această mutare şi odată cu ea şi clienţii fidelizaţi de-a lungul timpului.1 comentariu


Recommended Comments

Nu stiu unde am citit ca harley este un atelaj care transforma energia termica in zgomot fara efectul secundar al capilor putere. Si am mai citit pe un alt forum ca motorul are obligatoriu nevoie de o revizie pe undeva pe la 18-20 mii de km sau mile... Nu-mi pasa, traiasca japonezii si dusmania lor cu chinezii= cele doua nu se amesteca (honda va ramane honda si suzi, suzi...)

Distribuie acest comentariu


Link către comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×