Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    676
  • comentarii
    113
  • vizualizări
    264.171

Cea Mai Mare Motocicletă Din Lume. Ţi-Ai Lua Aşa Ceva?

green.kecske

678 vizualizări

Performanţa realizării acestei motociclete aparţine italianului Fabio Reggiani care, împreună cu trei prieteni, toţi împătimiţi ai motoarelor, a reuşit să construiască în doar 5 luni de zile, timp în care au muncit câte 15 ore pe zi, cea mai mare motocicletă din lume. Şi nu te gândi ca e o motocicletă nefuncţională, aşa cum este cazul motocicletei realizată din oase de animale.

A fost omologată de reprezentanţii Cărţii Recordurilor, prezenţi la Motor Bike Expo în Verona, doar după ce a parcurs minimul impus, de 100 de metri. Motocicleta de 5 metri înălţime şi 10 metri lungime cântăreşte 4 tone şi este echipată cu un motor GM 5700 de la General Motors, motor specific camioanelor americane şi transmisie automată de la Buick. Roţile singure au un diametru de 2,2 metri şi un metru lăţime, cântărind 1,2 tone.

Ideea i-a venit lui Reggiani în timpul unei excursii în Noua Zeelandă, în cursul căreia a văzut pe marginea unui drum o motocicletă imensă, care s-a dovedit a fi doar o replică. S-a interesat care ar fi recordul mondial şi a aflat că în 2007 cei de la Cartea Recordurilor au omologat o motocicletă americană, un chopper. Aşa au ajuns la o replică a acestuia, doar că de 6 ori mai mare. Acum motocicleta lui Reggiani este funcţională, rămâne de văzut dacă se va putea plimba cu ea, pentru că nici măcar podurile de pe autostrăzi nu au 5 metri înălţime.1 comentariu


Recommended Comments

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×