Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    676
  • comentarii
    113
  • vizualizări
    263.712

Petre Pop, Primul Român La Cursa Isle Of Man Tt

green.kecske

562 vizualizări

Petre Pop, în vârstă de 24 de ani, component al echipei PMC Racing Team, este primul pilot din istoria motociclismului românesc care va participa la cea mai veche şi mai periculoasă cursă moto din lume, Isle of Man TT.

Isle of Man TT, a cărei primă ediţie a avut loc pe 28 mai 1907, este cea mai prestigioasă cursă moto din lume. Cursa se desfăşoară pe străzile insulei Man, din Marea Irlandei, închise circulaţiei publice pe toată perioada evenimentului, între 25 mai şi 7 iunie 2013.

Piloţii vor parcurge 4 bucle de 60 de kilometri, iar viteza medie va depăşi 200 de km/oră. "De ce Isle of Man TT? Pentru că este cea mai prestigioasă cursă din lume şi totodată cursa supremă pentru orice pilot. Isle of Man TT este o dorinţă de a mea, un vis devenit realitate. TT-ul este ceva special, este o competiţie unică cu o tradiţie de peste 100 de ani. Isle of Man TT nu e doar o cursă, este un fenomen unde fiecare pilot aleargă pentru cel mai rapid tur. Asta face TT-ul atât de pur. Este o onoare pentru mine faptul că am fost acceptat la această cursă. Ţelul meu este să fiu cel mai bun dintre cei mai buni", a afirmat Petre Pop, care va pilota o motocicletă Honda CBR 600 RR.

"Cu pasiunea pentru motociclete m-am născut. Mi-am dat seama de asta când am luat primul contact cu o motocicletă. Era o motocicletă de motocross, cu care m-am împrietenit foarte repede. Dorinţa de competiţie şi dorinţa de a face asta într-un mediu bine organizat m-au împins spre participarea în prima etapă competiţională din viaţa mea. După 3 ani de competiţii în Campionatul Naţional de Motocross, visul meu a devenit realitate când am avut ocazia să iau contact pentru prima dată cu un circuit de viteză şi o motocicletă pe măsură. După primele tururi mi-am dat seama că asta mă face cu adevărat fericit", a mai spus pilotul.

Pop şi-a început cariera de sportiv în 2005, la vârsta de 17 ani. În 2012 a devenit Campion RoSBK - Romanian Superbike Championship. În palmaresul său se regăsesc:

- Locul 1 - Dunlop Romanian Superbike Championship 2012;

- Locul 3 - Dunlop Romanian Superbike Championship 2011;

- Locul 7 - Dunlop Romanian Superbike Championship 2010;

- Locul 16 - Alpe Adria European Championship 2010;

- Locul 4 - Campionatul Naţional de Viteză pe Circuit 2010 ;

- Locul 4 - Campionatul Naţional de Enduro-Cross 2008;

- Locul 4 - Campionatul Naţional de Motocross 2008.1 comentariu


Recommended Comments

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×