Mergi la conţinut

Blogul PRO-BIKE.RO

  • postări
    676
  • comentarii
    113
  • vizualizări
    310.543

Honda Nm4 Vultus - Au Înnebunit Japonezii?


green.kecske

1.151 vizualizări

Ia uite ce motocicletă ne propun cei de la Honda. Nu, nu este o motocicletă concept, Honda vrea să iasă pe piață cu o motocicletă de serie care să arate fix așa.

În limba latină cuvântul Vultus înseamnă - față, expresie. Bănuiesc că nu a fost ales întâmplător acest cuvânt. Probabil că Honda vrea să ne transmită că așa arată fața / expresia viitorului, nu?

Designul pare desprins din benzile desenate japoneze (manga) sau dintr-un film cu Batman, iar la capitolul tehnic motocicleta va sta foarte bine - de exemplu cutie de viteze automată DCT (Dual Clutch Transmission) și un bord care arată ca o consolă de jocuri.

Acum problema ar fi următoarea - Cui se adresează Honda cu această propunere? Cine va vrea să cumpere o astfel de motocicletă? În principiu, cei de la Honda targetează publicul tânăr, urban. Asta e varianta oficială.

Bine bine, în general, toate motocicletele sport și super sport se adresează publicului tânăr, urban, nu? Tinerii sunt atrași de motocicletele sport, iar Vultus nu arată deloc a motocicletă sport. După mine arată mai degrabă a maxi scooter. Probabil că pe posesorii de maxi scootere îi are în vizor cei de la Honda. Dacă e așa, prevăd un eșec de proporții. De ce? Păi simplu, principala calitate a scooterelor nu e cutia de viteze automată, ci spațiul generos pentru bagaje aflat chiar sub șa. La Vultus nu prea se vede așa ceva. Există varianta cu 2 sidecase-uri incorporate, dar probabil că acest "extra" va costa bani mulți, iar motocicleta devine destul de voluminoasă (asta e o altă calitate a scooterelor - faptul că sunt suple și te poți strecura cu ele în spații înguste)

https://www.youtube.com/watch?v=z-dOcpHnCxQ

Acum e greu să îmi fac o părere doar din câteva poze. Ce pot să observ totuși - culoarea cenușie arată foarte bine, îi dă un aer "stealth", în schimb cu orice altă culoare devine o motocicletă anostă. Toată motocicleta e îmbrăcată în culoare mată, numai toba sare în ochi prin masivitate și strălucirea cromului.

Ce pot să mai spun e că Honda a mai încercat acum câțiva ani cu modelul DN-01. Tot futuristică, dar nu vrea nimeni să o cumpere. Dar cei de la Honda sunt ambițioși și continuă pe aceeși linie. Poate de data asta vor avea mai mult noroc?

blogentry-41220-0-93568600-1397411836_th blogentry-41220-0-37889100-1397411839_th

blogentry-41220-0-36435300-1397411840_th blogentry-41220-0-63131500-1397411840_th

0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Participa la conversatie

You are posting as a guest. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Adaugă un comentariu...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează O Nouă...