Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    676
  • comentarii
    113
  • vizualizări
    263.741

Zeci De Mii De Motociclişti Francezi, Furioşi Pe O Nouă Limitare De Viteză

green.kecske

259 vizualizări

Zeci de mii de "motociclişti furioşi" au defilat în aproape 80 de oraşe din Franţa, între Paris, Lyon, Bordeaux, Toulouse, şi Strasbourg.

"Nu viteza ucide pe drumuri, ci comportamentul oamenilor. Cetăţenii trebuie educaţi în şcoli", a declarat Jean-Marc Belotti, un membru al FFCM, responsabil de capitala Franţei.

Centrul Naţional pentru Siguranţă Rutieră (CNSR), al cărui aviz va fi pur consultativ, urmează să examineze pe 16 Mai mai multe recomandări în vederea reducerii numărului de accidente rutiere. Printre aceste recomandări figurează reducerea vitezei de la 90 la 80 de kilometri pe oră pentru drumurile secundare, unde au avut loc 66% dintre accidente.

Potrivit specialiştilor în siguranţă rutieră, limitarea vitezei a contribuit în mod esenţial la scăderea numărului de morţi pe drumurile din Franţa, şi anume 3250 în 2013 faţă de 7242 în 2002.

Însă, la toate aceste modificări, în opinia motocicliştilor, luarea în calcul doar a reducerii vitezei, în virtutea unor formule matematice "contestabile", poate duce la ignorarea altor cauze, precum lipsa de atenţie asu nerespectarea distanţei de siguranţe.0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×