Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    57
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    17.166

- Principiile arderii intr-un motor - (nefinalizat)

Autentifica-te  
cristi 57

45 vizualizări

Arderea amestecului este insotita de o puternica crestere de temperatura si presiune in camera de ardere. Acest fenomen permite recuperarea unei forte pe capul pistonului si impreuna cu echipamentul mobil crearea CUPLULUI MOTOR.

Arderea normala se propaga cu o viteza de aproximativ 30m/s. Fiecare strat de amestec se aprinde succesiv. Astfel presiunea si temperatura cresc progresiv in camera de ardere.
Arderea cu viteza mai mare sau mai mica este anormala. Viteza prea mare(specific amestecului sarac) produce detonatii, presiuni din care nu poate fii recuperata forta, consuma inutil din inertia volantei, creste temperatura motorului. Viteza prea mica(specific amestecului bogat) raceste aerul in timpul arderii micsorand presiunea pe capul pistonului, continua procesul de ardere inutil in galeria de evacuare, elimina combustibil nears in gazele de evacuare. In amandoua cazurile v-a creste consumul si ineficienta.

Amorsarea. 
Pentru ca un amestec aer-benzină să se aprindă trebuie adus un punct din masa sa gazoasă la o temperatură suficient de mare numită : TEMPERATURA DE APRINDERE

Propagarea:
Începând din acest punct,amestecul începe să se aprindă în etape succesive iar avansarea frontului de flacără se face în etape progresive şi regulate.

Arderea ideala 
Ceea ce s-a prezentat mai sus este o ardere elementara. Practic ea trebuie sa raspunda mai multor cereri.
In plus, arderea amestecului nu este instantanee. Intre aparitia flacarii si arderea completa este nevoie de aproximativ 2 ms.
Pentru ca presiunea rezultata in urma arderii sa fie corect sincronizata cu pozitia motorului, este indispensabila aprinderea amestecului inaintea PMS functie de :
- turatie,
- presiune colector,
- temperatura apa si aer.

In concluzie : 
- o ardere cat mai rapida este mai buna.
- o ardere completa conduce la o poluare scazuta si randament bun.

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×