Mergi la conţinut

Freerider

 • postări
  4.275
 • comentarii
  0
 • vizualizări
  300.283

Turul Ținutului Secuiesc 2013: Popkov se revanșează, iar Georgiev se îmbracă în albastru

Autentifica-te  
freeriderro

127 vizualizări

Ultima zi a Turului Ținutului Secuiesc nu este nicidecum una de promenadă pentru protagoniștii cursei, după cum am fi fost tentați să credem. Contratimpul în cățărare din această dimineață se pare că a fost cea mai decisivă etapă de până acum, clasamentul general suferind niște modificări importante. Ucraineanul Vitaly Popkov (ISD) și-a luat revanșa cu vârf și îndesat după două zile șterse din punct de vedere al prezenței în cursă și acum a luat o opțiune serioasă privind victoria finală. Însă, pentru acest lucru, va trebui să-l devanseze pe câștigătorul de ieri, Georgi Georgiev (foto), devenit acum liderul clasamentului general.

georgiev

Primul concurent plecat în cursă a pornit la ora 10, însă de-abia Denys Kostyuk (Kolss Cycling Team) a stabilit un timp cu adevărat greu de bătut, de 12 minute și 44 de secunde, pe cei 5 kilometri ai rutei. Performanța era de bun augur pentru ucrainieni căci Vitaly Buts se afla în fața etapei celei mai importante privind clasamentul general.

Însă, co-naționalul său, Vitaly Popkov, i-a dejucat planurile și, probabil, și pe ale celorlalți concurenți. Dublul căștigător și campion en-titre al Turului Ținutului Secuiesc, Popkov s-a ridicat la renumele cucerit în ultimii ani și a realizat un timp de 12 minute și 16 secunde. Acesta s-a dovedit a fi cel mai bun al zilei, în ciuda performanțelor excelente izbutite de Georgi Georgiev (12’34”) și de Laurent Evrard (Wallonie-Bruxelles) (12’40”). Totuși, bulgarul a fost cel căruia rezultatul de azi-dimineață i-a fost cel mai folositor, întrucât a reușit să îl detroneze pe Buts de pe prima treaptă a podiumului, după ce acesta a sosit la 43 de secunde în urma sa.

De asemenea, Andrei Nechita (România) a încheiat cursa la doar 36 de secunde de Popkov, în ciuda faptului că a evoluat cu bicicleta defectă, schimbătorul de spate devenind nefuncțional după ce cablul sistemului electronic a cedat. Practic, românul a concurat rulând pe o singură viteză, în condițiile în care cei 5 kilometri de urcare spre Harghita Băi au inclus pante mai abrupte și mai line, viraje strânse și o suprafață de rulare cel puțin solicitantă, din plăci de beton. Prin urmare, Nechita a căzut pe locul 5 în clasamentul general, 30 de secunde despărțindu-l de noul lider.

Ultima etapă a Turului Ținutului Secuiesc 2013 este programată a începe astăzi la ora 17. După un scurt periplu prin jurul orașului Miercurea Ciuc, plutonul va parcurge 17 ture pe un circuit amenajat în centrul acestuia, etapa însumând 130 de kilometri.

Clasament etapa 3A
Clasament general
Purtători tricouri distinctive

2013-08-10 09.46.45 2013-08-10 09.48.59 2013-08-10 09.49.26 2013-08-10 10.05.18 2013-08-10 10.06.55 2013-08-10 10.46.06 isd georgiev

Sursa: Freerider

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

 • Conținut Similar

  • De freeriderro
   Epidemia de coronavirus începe să afecteze și cursele de ciclism pentru amatori de la noi, după ce au fost direct afectate și cele de alergare din această primăvară.
   Ziua B, cursa mult așteptată organizată de Riders Club care deschide sezonul competițional de MTB pe 12 aprilie, deși se desfășoară la câteva zile după termenul de 31 martie până când evenimentele publice au fost interzise, se amână pentru o dată ulterioară!
   Organizatorii cursei de alergare Băneasa Forest Run ce urma să se desfășoare pe 22 martie sunt direct afectați deja de decizie, ei având la start 1800 de participanți. A fost depusă o cerere către autorități pentru a permite desfășurarea cursei în 2 zile cu câte 900 de participanți dar după părerea noastră șansele de reușită a demersului sunt minime.
   Multe alte curse ce urmează să se desfășoare în această primăvară sunt în pericol de anulare sau amânare, vă vom informa când vom avea noi informații!
   Sursa: Freerider
  • De freeriderro
   După ce zilele trecute s-a lansat ideea că unele curse de ciclism ce sunt programate să aibă loc în zonele afectate de coronavirus s-ar putea să nu mai aibă loc, se pare că acest lucru a devenit o certitudine!
   Guvernul Italiei, țară afectată puternic de epidemie, a anunțat că interzice desfășurarea oricăror evenimente sportive cel puțin până în data de 3 aprilie, urmând să se ia o decizie mai departe în funcție de cum evoluează situația.
   Prima cursă afectată va fi Strade Bianche, cea de-a doua cursă de World Tour a anului, ce urma să aibă loc în acest weekend. Aceasta a fost deja anulată!
   Următoarele mari cursă afectate vor fi Tirreno-Adriatico ce urma să aibă loc între 11-17 martie și Milano-San Remo programată pe 21 martie!
   Și alte curse mai puțin celebre sunt în pericol iminent de anulare în Italia: Settimana Int. Coppi e Bartali, La Popolarissimo, GP Industria & Artigianato, Turul Siciliei și Trofeul Alfreda Binda!
   Cea mai afectată țară din lume în acest moment, China, are de asemenea o serie de curse UCI de ciclism ce vor fi mai mult ca sigur anulate! Franța și Elveția au de asemenea intenția să interzică evenimentele publice!
   Dacă se lansase zilele trecute ideea că aceste curse ar putea fi reprogramate la o dată ulterioară, probabil în toamnă, David Lappartient, președintele UCI, a declarat că această variantă e puțin probabilă deoarece calendarul este foarte aglomerat, doar în noiembrie sau decembrie fiind mai liber, însă atunci deja e prea târziu pentru astfel de curse!
   Sursa: Freerider
  • De freeriderro
   Turul Emiratelor Arabe Unite (UAE), una dintre primele competiții profesioniste de cel mai înalt nivel din sezon, a fost oprit cu două etape înainte de finish! Se pare că doi membri ai unei echipe italiene au fost depistați pozitiv la infecția cu coronavirus SARS-CoV-19.
   Hotelul care a servit drept bază concurenților, Crowne Royal Plaza Abu Dhabi Yas Island, a fost izolat și trecut în carantină, concurenții, membrii echipelor și jurnaliștii fiind blocați de autorități până la verificarea stării de sănătate.
   Decizia de oprire a competiției a fost anunțată atât de comitetul de organizare a cursei, cât și de Ministerul Sănătății din UAE.
   La tur au participat mulți cicliști de top, câștigător fiind declarat Adam Yates de la echipa Mitchelton-Scott, liderul clasamentului după etapa a 5-a, ultima ce s-a desfășurat. Printre cicliștii participanți aflați în carantină se află și alte nume mari cum sunt Chris Froome, Alejandro Valverde și Mark Cavendish!
   Problema este serioasă, deoarece este amenințată grav organizarea GIRO – Turul Italiei, care se desfășoară pe distanțe lungi în regiunile Lombardia și Veneto, zone în carantină datorită coronavirusului. Tot sub semnul îndoielii stă organizarea celebrelor curse Milano-San Remo, Tirreno-Adriatico și Strada Bianche, o mare parte din echipa de organizare a acestora fiind printre cei blocați în UAE! Dar dacă pandemia de coronavirus se va extinde, toate marile evenimente sportive sunt în pericol, inclusiv Jocurile Olimpice de la Tokyo!
   Vom reveni cu informații despre alte efecte ale pandemiei cu coronavirus asupra sporturilor noastre preferate de câte ori vom avea informații noi!
   Sursa: Freerider
  • De freeriderro
   Ziua B, una dintre cele mai vechi curse din calendarul Riders Club, se va muta din acest an din locația binecunoscută din Pădurea Cernică, datorită epidemiei de pestă porcină africană din zonă. Dar acest lucru vine cu îmbunătățiri serioase: traseul se mută pe dealuri! Câmpina va fi noua gazdă a competiției iar dealurile din jurul orașului așteaptă toți concurenții de la 5 ani în sus să accepte noua provocare!
   Răzvan Jugănaru, artizanul principal din spatele traseelor Riders ClubOrganizatorii vă așteaptă cu două trasee cu totul noi: cel Standard de 40 km cu 700 m diferență de nivel și cel Scurt, cu 12 km și 220 m diferență de nivel. Traseul Scurt e rezervat copiilor până la 13 ani și concurenților Nivel 4 în timp ce pe traseul Standard pot concura toate categoriile de peste 14 ani.
   Bicicletă ciclocrosPentru prima dată, traseul Standard se va putea parcurge și la categoria Ciclocros cu o bicicletă corespunzătoare! Până acum, bicicletele de ciclocros erau specific interzise în competițiile Riders Club! Privim acest lucru ca o mare realizare, având în vedere că această disciplină a ciclismului e în plin avânt.
   Va exista de asemenea o categorie pentru eMTB, unde se acceptă doar bicicletele ce oferă asistență electrică la pedalare, fără funcționare autonomă, fiind admisă folosirea unei singure baterii.
   O altă noutate este introducerea categoriei de însoțitor pentru concurenții de la categoria copii!
   Cursa va avea loc în 12 aprilie 2020, la Câmpina. Pentru înscrieri și alte informații accesați pagina competiției!
   Sursa: Freerider
  • De freeriderro
   Cozia MTB reprezintă unul dintre cele mai incitante trasee de maraton XC din România, cu un traseu extrem de frumos dar și de dificil și tehnic, pe dealurile din jurul Călimăneștiului, la poalele muntelui Cozia.
   În 2020, cursa se va desfășura în perioada 23-24 mai și va include din nou competiții de MTB, alergare montană și de copii.
   Pentru MTB vor fi pregătite două trasee. Cel lung are o lungime de 60 km și o diferență de nivel de peste 2300 m și este recomandat celor ce sunt pregătiți de o tură extrem de dificilă dar cu secțiuni de single trail de vis. Traseul scurt nu este unul cu mult mai ușor și, pe parcursul a doar 33 km, acumulează o diferență de nivel de 1360 m și conține de asemenea bucăți de single trail ce vor face deliciul tuturor.
   La alergare traseul este asemănător cu cel scurt de la MTB, cu 33 km și 1360 m denivelare. În plus, va exista și un cross de 5 km în jurul stațiunii Călimănești, relativ plat.
   Cozia Junior, cursa de MTB pentru copii, va avea loc duminică la Castrul Roman de pe malul Oltului.
   Până pe 31 martie puteți să vă înscrieți plătind taxa promoțională de 80 lei. După această dată, taxa devine 130 lei urmând ca în ultimele zile înaintea concursului aceasta să crească la 160 lei.
   O noutate importantă este parteneriatul cu Medialine, o companie ce s-a implicat enorm pentru ca proiectul Cozia MTB să fie o realitate și în acest an. Motivația lor pentru acest lucru o găsiți aici.
   În 2020, competiția Cozia MTB va fi înscrisă pentru prima dată în calendarul oficial al Federației Române de Ciclism!
   Pentru înscrieri și informații suplimentare, accesați pagina competiției.
   Sursa: Freerider
×