Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    4.284
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    301.746

Retro Bike. Gazelle – din Olanda în Indiile de Est

Autentifica-te  
freeriderro

95 vizualizări

Cunoscute mai mult pentru fiabilitatea în traficul urban bicicletele Gazelle au o istorie care începe încă din 1892 când Willem Kölling şi Rudolf Arentsen au fondat compania. Iniţial ei se ocupau cu comercializarea bicicletelor importate din Anglia însă din 1902 au început propria producţie sub numele Gazelle.

Gazelle 1925 from Gazelle Bicycles Australia on Vimeo.

Până în 1940 Gazelle a exportat cu succes biciclete peste tot în lume inclusiv în Indiile de Est şi chiar şi azi mai poţi vedea prin Indonezia biciclete Gazelle folosite la întregul lor potenţial. Dezvoltarea companiei a însemnat şi crearea în 1930 a unei biciclete pliabile pentru curieri cât şi a unui tandem lansat în 1935.

Gazelle E2 Sport 1981

Mai puţin cunoscut este faptul că în anii 1960 Gazelle a lansat o divizie specială dedicată concursurilor. În această parte a fabricii erau fabricate, de către maeştrii vremii, cadre construite manual. La momentul apogeului succesului comercial în jur de 35 de oameni făceau parte din această divizie specială Gazelle. Ei au avut succes în special mulţumită cadrului „Champion Mondial” fabricat din oţel. Gazelle a şi sponsorizat echipa infamă TVM care a fost desfiinţată în anul 2000 datorită unui scandal doping.


Sursa: Freerider

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×