Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    4.285
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    303.499

Dezbatare: cu bicicleta pe linia de tramvai sau nu?

Autentifica-te  
freeriderro

68 vizualizări

Tot mai mulți dintre bicicliști aleg liniile de tramvai pentru a se deplasa cu bicicleta prin București, cel puțin în zilele aglomerate. Trend-ul nu este greu de observat, iar unii invocă faptul că ar fi mai comod și mai rapid. Legea ne spune însă că linia de tramvai este destinată tramvaielor și în anumite cazuri, altor mijloace de transport în comun (în unele capitale europene, pe linia de tramvai pot circula nestingherite chiar și taxi-urile).

bicicleta-linie-tramwaiCu bicicleta însă, din punctul meu de vedere, reprezintă un risc mare: poți fi acroșat în orice clipă de către un șofer care nu s-ar aștepta să te deplasezi pe acolo, poate fi mai dificil să te retragi în caz că vine tramvaiul din spate, te poți alege cu o amendă sau poți să te expui riscului de a cădea în momentul în care treci cu roata peste șină. Aceasta din urmă, deși pare o banalitate, aud de la diverși bicicliști cu experiență care o pățesc, pur și simplu din neatenție.

Desigur, această practică se înscrie cu succes alături de pedalatul pe contrasens sau ignorarea culorii roșii a semaforului, situații des întâlnite în traficul bucureștean. Așadar, linia de tramvai ar trebui să rămână tramvaielor, însă suntem curioși cum vezi tu această cale de scăpare, o metodă (ilegală) de a ajunge mai repede la destinație și așteptăm părerea ta în rubrica de comentarii.

În acest sens, vă punem la dispoziție și o filmare:


Sursa: Freerider

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×