Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    4.285
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    303.215

Ede Molnar își adjudecă victoria la Urban Trail XCC

Autentifica-te  
freeriderro

361 vizualizări

Nu știm exact la ce s-a gândit Răzvan Jugănaru când a construit noul traseul Urbal Trail XCC, dar cu siguranță minte îi fugise către Ciclocros. Ceea ce nu este un lucru rău deloc, mai ales că traseul a fost îmbunătățit față de ediția anului anterior, conținând noi elemente tehnice. Un traseu de o dificultate medie, însă pentru cei mai puțin experimentați, cei 12 km nu s-au dovedit o sarcină prea ușoară. Participanții au avut de parcurs 3 ture a câte 4 km, prin noroi, nisip, bălți, saci cu nisip, peste podețe și mici jump-uri. Suficiente însă cât să te bage în priză.

urban-trail-xcc-2016-2Fetele au plecat primele în cursă.urban-trail-xcc-2016-7La un moment dat, ochii chiar o luau în toate direcțiile.

La fete, competiția a fost de tip open, incluzând astfel toate nivelurile. Lupta s-a dat în primul tur între Raluca Catană (Focus-FreeRider) și Noemi Kupuj(Sportguru-BCR), însă aceasta din urmă a reușit să se impună cu succes până la finalul cursei. Totodată, la linia de finiș, Estera Coteata de la BikeXpert Racing Team a reușit să ajungă pe locul 2, Raluca fiind cea care a închis clasamentul general.

urban-trail-xcc-2016-10Plăcuțe clipless, urcare și nisip? O combinație nu tocmai bună.

urban-trail-xcc-2016-1La băieți, nivelul 1 și 2, lucrurile s-au desfășurat pe fast forward. Responsabili au fost în primul rând cei trei care au ocupat și pozițiile podiumului, în speță Ede Molnar (BikeXpert Racing), Marius Petrache și Alexandru Stancu (BikeXpert Racing). Aceștia au reușit să termine cele 3 ture în mai puțin de 40 de minute, fiecare ajungând la diferență de o secundă, iar cursa pe care au făcut-o a fost spectaculoasă, curată și fără incidente.

urban-trail-xcc-2016-3 urban-trail-xcc-2016-4La nivelurile 3 și 4 incidentele însă au fost prezente, cu precădere la nivelul 3, unde zona de nisip se pare că a pus cele mai multe probleme participanților. În turele următoare aceștia au fost mai ponderați și nu au mai riscat acolo situația n-o impunea.

urban-trail-xcc-2016-11Colegul nostru Dan Mazilu s-a avântat în cursă optimist. Și a terminat-o în același spirit, însă fără podium de data aceasta.

Iar cel mai important este că de la locul competiției nu a plecat nicio salvare cu girofarele pornite.

urban-trail-xcc-2016-5 urban-trail-xcc-2016-6 urban-trail-xcc-2016-8 urban-trail-xcc-2016-9În cele din urmă am rămas cu dorința de a participa și eu anul viitor, căci este al 2lea an când stau pe bară și filmez sau fotografiez, însă deja a doua ediție reușește să o pună pe prima în umbră, prin creșterea gradului de spectaculozitate al cursei, iar asta cred că m-a convins imediat. Dorim și o categorie pentru ciclocros, neapărat!

Dragoș Mitroi
redactor FreeRider.ro
Romexpo – București


Sursa: Freerider

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×