Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    4.289
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    303.626

Pegas Drumeţ – de la concept la realitate

Autentifica-te  
freeriderro

819 vizualizări

Nu cu multă vreme în urmă am fost la evenimentul Pegas din Bucureşti unde firma a lansat câteva modele noi de biciclete inclusiv prima bicicletă de munte Pegas Drumeţ. Înainte de a merge mai departe şi vorbi despre cum a prins viaţă noul mtb, trebuie să spunem că am fost profund impresionaţi de eveniment. A fost una dintre cele mai mari petreceri de acest gen şi cu siguranţă cea mai mare din industria velo românească. Toată Berăria H din Bucureşti a fost închiriată, iar invitaţii s-au bucurat toată seara de atenţia organizatorilor.

lansare pegas drumet beraria h bucuresti

În urmă nu cu multă vreme am publicat ştirea potrivit căreia Pegas a lansat primul lor mtb. Denumită Drumeţ bicicleta a stârnit admiraţie cât şi dispreţ din partea cârcotaşilor de serviciu. Se spunea că bicicleta nu este originală, că acelaşi cadru poate fi găsit la jumătate de preţ pe site-urile chinezeşti şamd.

Intrigaţi de aceste afirmaţii i-am contactat pe cei de la Pegas pentru a afla adevărul. Doream să ştim în primul rând dacă acest cadru este ceva ales dintr-un catalog chinezesc sau este creaţie proprie românească. Răspunsul nu a întârziat şi ne-am bucurat când am aflat că noul cadru Pegas a fost desenat de la zero de către Ciprian Frunzeanu şi Adrian Teasa de la Pegas.

pegas drumet concept boardPegas Drumeţ concept board

„Am ales să facem cadrul din cromo din motive de design”, spune Ciparian. „Am vrut să păstrăm linia Pegasului Strada, ţevi subţiri şi o linie fluidă a cadrului. Drumeţul este un hibrid între o bicicletă de oraş şi una all terrain, este crossover-ul bicicletelor”, spune el.

randare prototip pegas drumetPegas Drumeţ – randare prototip

Noul Pegas Drumeţ are un cadru care păstrează designul bicicletei Strada, dar păstrează şi din designul original al Pegasului copilăriei, modelul Kent cu şa lunga. Acesta este disponibil în două mărimi, 19 inch pentru bărbaţi şi 16 inch pentru damă. Gama vine în 5 culori, două pentru cel de 19 şi trei pentru cel de 16 inch.

randare model final pegas drumetPegas Drumeţ – randare model final

Bicicleta per total nu este chiar una uşoară. Potrivit specificaţiilor oficiale are aproape 16 kg însă nu este deloc de condamnat întrucât bicicleta se adresează maselor, exact la fel ca Pegasul copilăriei, iar preţul este unul competitiv, 1.699 lei costă în acest moment.

Processed with VSCOcam with c1 presetPegas Drumeţ – bicicleta finală

Nouă ne-a plăcut bicicleta când am văzut-o „în carne şi oase” la evenimentul de la Berăria H. Am dat şi câteva ture pe acolo, iar pentru început poziţia şi geometria sunt cât se poate de bune şi comparabile cu a oricărui producător recunoscut internaţional.


Sursa: Freerider

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×