Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    5.558
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    560.070

Au început înscrierile la Ciucaș Enduro 2016


freeriderro

189 vizualizări

ciucas-enduroCiucas Enduro este o competitie de Enduro Mountain Bike care se desfasoara in partea nordica a Muntilor Ciucas. Aflat anul acesta la ce-a de-a treia editie, acesta reprezinta prima etapa din nou-infiintata Cupa Nationala de Enduro.

Acesta presupune parcurgerea unor probe speciale (cronometrate) si a unor etape de legatura necronometrate, dar care trebuiesc parcurse intr-un timp limita.
Probele speciale se desfasoara in proportie de 90% pe coborare, si includ atat portiuni tehnice, specifice potecilor montane cat si portiuni de viteza. Obstacolele de pe traseu vor fi preponderent naturale.
Potecile sunt presarate cu bolovani, radacini, suprafete alunecoase, astfel incat vor solicita la maxim concurentii si echipamentul.

Sunt 3 probe speciale, care insumeaza aproximativ 13 km si 1800 de metri diferenta de nivel negativa.
Etapele de legatura vor fi parcurse pe biciclete, dar organizatorii vor pune la dispozitie si transport auto pe o zona din traseu. Acestea vor trebui parcuse intr-un timp limita, dar acesta va fi unul relaxat, care va permite socializarea concurentilor pe traseu precum si odihna acestora.
Traseul se va desfasura in mare parte intr-o zona sub-alpina si alpina, iar concurentii vor trebui sa fie obisnuiti cu deplasarea in astfel de zone si echipati in consecinta.
Vor fi de asemenea situatii in care bicicletele vor trebui impinse si transportate peste obstacole naturale ( bolovani, arbori doborati).

Pe traseu vor exista 2 posturi de alimentare a concurentilor si service pentru biciclete, iar apa va exista la startul fiecarei probe speciale, datorita lipsei acesteia in restul traseului.
Concursul se adreseaza tuturor mountainbikerilor care indragesc deopotriva muntele si coborarile spectaculoase, insa, datorita dificultatilor tehnice ale traseului si situatiilor neprevazute ce pot aparea la aceste altitudini, acesta nu se recomanda ciclistilor neexperimentati.

Numarul de locuri este limitat la 100 de concurenți!

Vă puteți înscrie pe această pagină! Mai multe informații găsiți pe pagina evenimentului și pe pagina Cupei Naționale de Downhill și Enduro!


Sursa: Freerider

0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Participa la conversatie

You are posting as a guest. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Adaugă un comentariu...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează O Nouă...