Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    4.284
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    302.080

CCN avertizează asupra unei noi propuneri de cod rutier anti-biciclişti aflată în lucru

Autentifica-te  
freeriderro

67 vizualizări

CCN (Clubul de Cicloturism Napoca) şi domnul avocat Radu Mititean, mereu vigilenţi în ceea ce priveşte drepturile bicicliştilor în România, au sesizat faptul că în parlament se află în lucru o propunere nouă de modificare a codului rutier ce nu doar că nu scoate pasajele aberante în ceea ce priveşte circulaţia bicicletelor în România, dar doreşte să adauge obligaţii noi, neexistente până acum.

Cele mai importante restricţii propuse sunt interzicerea accesului bicicletelor pe drumurile naţionale cu circulaţie europeană, chiar dacă acestea sunt singura cale de acces între două puncte, precum şi obligativitatea purtării căştii, lucru contestat de mulţi şi care se pare că aduce mari efecte negative siguranţei în trafic.

N.R. Pentru cine nu e la curent, s-a mai încercat o dată interzicerea circulaţiei pe drumurile europene, dar domnul Mititeanu împreună cu un număr de ONG-uri hotărâte au reuşit să convingă autorităţile că e un abuz. În legătură cu purtarea căştii, dacă aceasta aduce mari beneficii de siguranţă la cicliştii sportivi pe cursiere sau pe MTB, la cei urbani obligativitatea acesteia duce la reducerea drastică a numărului de biciclişti (sunt foarte mulţi care preferă să nu mai pedaleze decât să poarte cască, mult mai mulţi decât ne putem închipui), iar prin reducerea numărului scade şi nivelul de siguranţă în trafic.

Pentru informaţii suplimentare, organizări de strângeri de semnături şi dezbateri publice urmăriţi pagina CCN. Momentan este anunţată o dezbatere publică la Cluj-Napoca astăzi, joi, 23 iunie, de la ora 20, la sediul clubului.


Sursa: Freerider

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×