Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    4.285
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    303.383

MTB Skills and Boot Camp continuă cu Level 1 si Level 2 la Câmpulung Muscel

Autentifica-te  
freeriderro

94 vizualizări

MTB Skills and Boot Camp continuă la Câmpulung Muscel cu două tabere de nivel diferit, programate la sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii august. Astfel, între 29 şi 31 iulie, riderii de nivel începător şi mediu îşi vor putea pune la punct deprinderile tehnice la „Level 1”, iar weekend-ul imediat următor (5-7 august 2016), acţiunea se mută la o altitudine (şi) mai mare, deoarece „Level 2”, îţi propune printre trasee şi o tură pe masivul Iezer, rezervată cicliştilor şi ciclistelor de nivel avansat.

12109891_911147118979008_8890892055810069454_oCe se întâmplă în cadrul taberei „Level 1”? Obiectivul nostru este dobândirea unui set de abilităţi, care pot fi ulterior exersate individual şi care să permită practicanţilor sau practicantelor de nivel amator să poată aborda în siguranţă un concurs MTB sau o tură montană mai pretenţioasă. Nu există presiunea unui concurs, a unui rezultat, nu există grabă, accentul se pune pe execuţie şi nu pe viteză, pe principiul potrivit căruia viteza vine cu timpul. În cele trei zile de tabără se adună peste 100 de kilometri, cu aproximativ 2.500 de metri de nivel, pe trasee pitoreşti din apropierea oraşului Câmpulung Muscel şi se vor face exerciţii în cadrul mai multor ateliere, organizate desigur, de la simplu la complex.

12109996_911148565645530_6793612998038199430_oRevenind la programul MTB Skills and Boot Camp, Level 1, iată care sunt abilităţile tehnice la care se va lucra pe parcursul celor trei zile de tabără:

– setare generală bicicleta, poziţie pe bicicletă, tehnică de pedalat eficient;
– abordarea unei urcări mai lungi, conform potenţialului propriu, monitorizarea efortului depus;
– echilibru pe bicicletă, poziţie de atac, importanţa privirii, tehnica de frânare;
– abordarea unui drum forestier, utilizarea terenului în folos propriu;
– lucrul cu suspensia bicicletei, cu suspensia naturală a corpului, pomparea;
– trecerea de la o postură pasivă pe bicicletă la cea de “pilot”;
– tehnici pe diverse tipuri de viraje, diverse tipuri de urcări şi de coborări, zone cu bolovani, rădăcini, noroi;
– cum sa execuţi un drop, un bunny-hop, cum să abordezi o cotă de nivel;
– abordarea cursivă a unui traseu, legarea elementelor acestuia,
– abordarea unui singletrail;
– notiuni de nutriţie, antrenament, recuperare şi exerciţii fizice specifice ciclismului.

13528125_1064241380336247_7502945058020271274_oCum arată în linii mari, programul MTB Skills and Boot Camp?

Vineri în jurul prânzului are loc întâlnirea şi socializarea riderilor, se face cazarea într-o vilă elegantă în comuna Lereşti, în camere cu două locuri, după care se pleacă pe teren, până la lăsarea serii, când are loc întoarcerea. Ziua de sâmbătă este rezervată rafinării tehnicii pe viraje, deprinderii pompării, apărând în traseu urcări lungi şi solicitante, dar şi coborâri tehnice ce includ sectiuni negociabile cu bolovani, rădăcini şi diverse siţuatii interesante, în care se va arăta abordarea lor fluentă cât mai rapidă şi cel mai important, cât mai sigură.

Duminică este o zi în care nivelul solicitărilor tehnice creşte, ajungându-se la mici dropuri, viraje de 180º pe cărări înguste (switch-backs), urcări şi coborări pretenţioase, viraje pe taluz, bunny hop. Nu în ultimul rând, drumul de întoarcere în Câmpulung a fost ales special pentru a oferi peisaje superbe şi o experienţă de neuitat care să integreze noile deprinderi.

De asemenea, cine mai are energie pentru dat şi doreşte se poate antrena pe pump-track-ul din curtea vilei unde se face cazarea, o “îndeletnicire” cu un impact major asupra stilului şi tehnicii pe MTB.

Tabara de mountain-bike “Level 2” a fost concepută iniţial la cererea riderilor care îşi doreau noi provocări. În urma “cercetărilor” făcute în zonă, împreună cu o parte din echipa FreeRider.ro s-a pus la punct ceea ce se poate numi o probă “anduranţă fizică, mentală, tehnico şi tactică”, pentru care, am decis să acordăm două locuri în regim “wild card” celor care nu au trecut prin Level 1. Cum ştii dacă această tabără pentru tine? Relativ simplu, dacă întrebarea “mai urcăm mult?” nu îţi face cu ochiul şi dacă eşti pregătit mental pentru coborâri ce pot fi comparate cu cele de la Geiger MTB, atunci te vei simţi bine.

Iată pe scurt programul taberei de mountain-bike Level 2: vineri se face un tur de încălzire cu urcări ce pot fi carcterizate drept “brutale” şi tehnice şi coborâri la fel de tehnice, sâmbătă se urcă pe Iezer, tura având 60 de kilometri şi spre 2.000 metri diferenţă de nivel, iar duminică se face “revenirea”, cu 44 de kilometri 2.000 metri diferenţă de nivel, pe un traseu ce leagă Vf. Dobriaş şi cabana Voina.

Preţ per tabără: 490 lei per persoană, cu cazare şi transport din Bucureşti incluse. Pentru cei care optează să vină din alte localităţi sau îşi asigură singuri transportul, preţul este de 450 de lei. Masa nu este inclusă în preţ, dar există posibilităţi convenabile de servire a mesei. Mai multe detalii despre aceste aspecte la înscriere. Din motive de coeziune a grupului şi de calitate a actului didactic, numărul de locuri este limitat la şase.

Înscrierile se fac pe adresa: coach@marcsandu.ro. Detalii la telefon: 0745-083-191.

Marc Sandu este rider Focus FreeRider Cycling Team, personal trainer Level I şi II acreditat de European Fitness Association, instructor Schwinn Cycling bronze level, se apropie de 100 de curse XC-Marathon la activ, naţionale şi internaţionale, şi mai multe podiumuri naţionale şi internaţionale în categoria de vârstă, redactează race-reports pentru FreeRider, dar a testat şi biciclete pentru revista Top Gear şi pentru rubrica “La Ghidon” a emisiunii TV “La Volan”, pe Digi24 HD iar în prezent scrie despre biciclete în revista print Eco-Wheels.


Sursa: Freerider

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×