Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    4.279
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    300.919

Noutăți în gama de trail de la Radon

Autentifica-te  
freeriderro

66 vizualizări

Radon-Slide_275plus_130mm-aluminum-all-mountain-trail-mountain-bike_slidingRadon aduce noutăți în gama lor de modele de trail, respectiv un Slide cu anvelope + și un Skeend cu modificăi.

Radon-Slide_275plus_130mm-aluminum-all-mountain-trail-mountain-bike_camo-dazzle-prototypeSlide a fost proiectată pentru a aduce un echilibru între urcare și coborâre, fiind o bicicletă de trail bună la toate iar noul model + îi extinde gama de aplicare. Cu anvelopele de 2.8 modelul găsește tracțiune chiar și pe cele mai abrupte urcări și pe cel mai alunecos teren, aducând un plus clar la coborâre. Cadrul este confecționat din tuburi mai groase împrumutate de la modelele mai grele, pentru a face față zonei din spate mai late. Downtube-ul este hidroformat, cadrul folosește aluminiu 7005 triple butted iar brațele suspensiei au fost reproiectate. Cu toate acestea, greutatea a rămas identică cu cea a modelului cu cursă de 150 mm. O provocare a fost regândirea suspensiei, roțile de 27.5+ având diametrul exterior apropiat de unele de 29. Astfel, cursa este de doar 130 mm și este sensibilă la început, apoi regresivă pentru a putea folosi fiecare mm al ei. Unghiul furcii este de 67.6 grade și cel al tijei de șa de 74.5 grade, chainstay-urile fiind destul de scurte pentru un model Plus, de doar 438 mm. Sunt folosite axuri thru de 12 mm (X-12 pe spate), headtube-ul e tapered iar deraiorul față este de tip sideswing. Cablurile sunt rutate intern complet, inclusiv pentru tija dropper.

Radon-Screen-29er_100mm-aluminum-XC-trail-mountain-bike_Cape-EpicModelul Slide+ va fi disponibil din Decembrie 2016 în două versiuni, la prețul de 2600 respectiv 3000 euro. Ambele modele vin cu roți DT Swiss XM Spline One cu anvelope Nobby Nic și camere ușoare Evo. Un model este echipat cu transmisie SRAM 1x iar celălalt cu Shimano 2x. Ambele au componente Race Face și tijă dropper.

Modificările aduse lui Skeen nu sunt atât de radicale. Mărimile mari primesc roți de 29 în timp ce mărimile mici rămân cu 27.5. Astfel avem practic două versiuni: Skeen 27.5, adaptatpă pentru trail, disponibilă în mărimile 16, 18 și 20 inch și Skeen 29 în mărimile 18, 20 și 22.

Altfel, modelul de 27.5 cu cursă de 120 mm și cel de 29 cu cursă de 110 mm rămân indentice, cu cadru din aluminiu 7005 și triunghiul spate din carbon, greutatea fiind de 2.5 kg. Rutarea cablurilor se face intern, inclusiv pentru dropper, deraiorul față fiind de tipul sideswing. Headtube-ul e tapered, monoblocul de tip PressFit iar roțile au ax QR de 15×100 pe față și de 12×142 pe spate. Prețul bicicletei începe de la 1700 Euro.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații preluate de pe bikerumor.com

 


Sursa: Freerider

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×