Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    4.284
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    302.458

Leatt Enduro – noua cască full face cu mandibulă detașabilă

Autentifica-te  
freeriderro

433 vizualizări

Odată cu creșterea în popularitate a mtb-ului enduro a reapărut și nevoia unei căști de ciclism bună și la deal și la vale. Este bine știut că nu este deloc plăcut să faci urcările de la enduro echipat cu o cască full face relativ slab ventilată. Și este de asemenea cunoscut faptul că la vale, pe traseele enduro, nu este chiar recomandat să te dai cu o cască normală, „half shell”.

Acestea sunt motivele principale pentru care marii producători de echipament de protecție pentru ciclism, precum Bell cu Super 2R sau Giro cu Switchblade, au început să introducă pe piață căștile „transformabile”, bune și la deal și la vale. A venit acum rândul celor de la Leatt să lanseze casca Enduro cu mandibulă detașabilă.

casca Leatt Enduro 3.0 07

Trucul este însă construirea unei căști convertibile, dar care să ofere aceeași protecție la impact impusă de standardele internaționale, cum ar fi ASTM1952, aparent regula de aur de respectat pentru utilizarea la downhill, dar și care să nu cântărească mult.

casca Leatt Enduro 3.0 01 casca Leatt Enduro 3.0 02

Noua cască Leatt va exista în două variante: 3.0 Enduro – cu mandibulă detașabilă, și 3.0 All Mountain – fără mandibulă. Asemenea căștilor Leatt pentru downhill si aceste două noi căști dispun de spumă V-Foam cu dublă densitate care este turnată în carcasă. „Turnarea” este o tehnică ce ajută de asemenea, la micșorarea dimensiunilor căștii.

casca Leatt Enduro 3.0 12

Însă această micșorare are beneficii nu neapărat asupra greutății mai mici a căștii ci asupra reducerii impactului. Leatt a anunțat greutășile celor două căști la 375g +/- 50g pentru modelul All Mountain și 700g +/-50g pentru varianta Enduro cu mandibulă.

casca Leatt Enduro 3.0 03 casca Leatt Enduro 3.0 04 casca Leatt Enduro 3.0 05 casca Leatt Enduro 3.0 06

Cele două căști dispun și de amortizarea Armourgel 360 Turbine, sistemul propriu Leatt, similar MIPS, care are grijă de reducerea impacturilor cu rotire. Formele Turbine se comprimă și se răsucesc în momentul impactului. Leatt spune că acest sistem ajută la diminuarea atât a impacturilor mai puțin puternice cât și a celor rotaționale indiferent de direcție.

casca Leatt Enduro 3.0 08

Căștile sunt echipate cu cozoroc reglabil și detașabil în caz de impact, sistem de reglare pe cap, reglaj în dreptul urechilor și prindere Fidlock magnetic sub bărbie. Căștile vor fi disponibile în 2017. Prețurile nu au fost încă anunțate.

casca Leatt Enduro 3.0 11 casca Leatt Enduro 3.0 09 casca Leatt Enduro 3.0 10

Sursa: Freerider

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×