Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    5.566
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    560.452

Tern Elektron: una dintre cele mai compacte pliabile din lume. Și prima!


freeriderro

261 vizualizări

Tern se poate mândri pe sezonul următor cu una dintre cele mai compacte pliabile din lume, care se întâmplă să fie prima din acest segment care a fost lansată pe piață. Este vorba despre noul Elektron, dotată cu un motor Bosch și cu lumini integrate Valo 2, ce pot produce 150 de lumeni. Vine echipată cu frâne pe disc Shimano Deore, iar motorul și acumulatorul sunt perfect integrate, astfel încât să permită utilizatorului o pliere rapidă și în același timp, să nu deranjeze estetic.

DSCF1821Este potrivită persoanelor cu o înălțime între 1.47m și 1.95m, așadar o plajă foarte largă, nu are nevoie de antifurt deoarece o poți compactiza și o poți stoca oriunde dorești, iar dacă ai ceva de transportat, portbagajul s-ar putea să ți se pară foarte util. Motorul de la Bosch este de altfel unul serios, care produce 250W și te susține până la 25 km/h. Așadar, nu este vorba despre o variantă cu motor mai mic. Oferă o autonomie de până la 100 de km, suficientă pentru a-ți rezolva toate treburile prin oraș.

DSCF1830 DSCF1829 DSCF1827 DSCF1825 DSCF1823Transmisia provine de la Shimano, modelul Deore 1×10, frânele din aceeași gamă, iar anvelopele de la Schwalbe, modelul Big Apple, pentru o viteză mare de rulare. Cu toate acestea, bicicleta nu este chiar ușoară, punând pe cântar aproape 22 de kg.

Dacă vrei să fii rapid și nu dorești în ruptul capului o bicicletă electrică, iată că cei de la Tern îți pun la dispoziție noul Verge X11, probabil cea mai performantă pliabilă construită vreodată. Inaugurează un nou diametru de roată, de 451mm și este dotată cu o transmisie 1x de la Sram, având o casetă cu pinioane în formatul 10-42. Așadar, oferă viteză, însă poate și urca pante mai abrupte la nevoie. Roțile Kinetix Pro X 451 sunt foarte ușoare și extrem de durabile, iar frânele, desigur, hidraulice. Greutatea este de puțin peste 10 kg, iar prețul, de 2.370 de euro.

small-tern-2017-lineup_133Dar pliabile există și pentru cei care au nevoie de spațiu. Iar setea acestora este stinsă cu ajutorul modelului Cargo Node, unul finanțat prin KickStarter. Are o capacitate de transport de 160 de kg, iar asta îl face imbatabil atunci când vine vorba despre biciclete cargo compacte. Este dotat cu lumini integrate, Valo 2 cu 41 de LUX, frâne hidraulice Promax, genți deja montate pe porbagajul de spate, o furcă rezistentă din Cr-Mo și spre bucuria unora, este dotată cu un cric serios. Greutatea bicicletei va fi de 24.5 kg.

DSCF1839Mai jos poți admira și alte modele expuse de Tern la Eurobike.

DSCF1836 DSCF1835 DSCF1834 DSCF1832


Sursa: Freerider

0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Participa la conversatie

You are posting as a guest. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Adaugă un comentariu...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează O Nouă...