Mergi la conţinut

Moto Lady

Autentifica-te  
  • postări
    132
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    28.823

O seara ca intre fete cu Laura Csortan

Autentifica-te  
Moto Lady

736 vizualizări


Azi avem in meniu o poveste de departe. Cat de departe? Tocmai din Australia. Este vorba de o motociclista ce a fost Miss Univers si Miss World in tinerete, ce are permis din 2005 si a refacut ruta Dakar cu o motocicleta off-road.

Laura Csortan si cariera ei

motociclista Miss Univers, Miss World, Australia

Laura Csortan

De-a lungul vietii a lucrat in trei domenii relativ similare: modelling, publicitate si televiziune. Conform Wikipedia, Ea a aparut in reclame pentru „Qantas Destination Guides” si a fost maestru de ceremonii pentru diferite branduri.  Din punctul tuturor de vedere, cele mai mari realizari au fost castigarea titlului de Miss World Australia si Miss Universe Australia. Dar, din punctul de vedere al motociclistelor, cea mai mare realizare este participarea la documentarul „Riding Morocco: Chasing the Dakar„, difuzat de National Geographic.

Despre „Riding Morocco: Chasing the Dakar”

Documentarul are la baza celebrul raliu de off-road din Dakar. Traseul sau a fost refacut de Christophe Barriere-Varju si Laura Csortan.  Motociclistul a participat, in trecut, de patru ori la competitie. Cu experienta de acolo, a invatat-o si a ajutat-o pe Laura sa duca la bun sfarsit traseul, totul sub atentia camerelor de filmat.  Drumul incepea din Marrakech, Maroc si trecea prin munti, defileuri, rauri si se termina in desertul Sahara, conform National Geographic.

motociclista Miss Univers si Miss World, Australia

Laura Csortan cu pasager

Laura Csortan si Dakarul

Prima intrebare care se iveste: de ce avea Laura nevoie de ajutorul lui Christophe? Desi si-a luat permisul din 2005, ea era incepatoare intr-ale off-roadului. In plus, expertii spun ca traseul este foarte dificil si ea nu-l mai parcursese pana atunci. A doua intrebare: exista ceva mai curajos ce ar putea face? Da, toata nebunia a avut loc atunci cand Laura era gravida, in primele luni de sarcina.

„I had no idea and I look back at the vision now and I cringe, oh my god, this poor baby. But it was well protected and nothing’s wrong.”, a declarat ea pentru The Sidney Morning Herald, un cotidian din Australia.

Unde si cum poate fi vazut documentarul?

Siteul motorcyclelife.com.au au anuntat ca filmul poate fi vizionat gratis, incepand cu 30 septembrie, pe siteul dreamracer.tv . Fiindca suntem o comunitate si ne place sa ne uitam impreuna la filme bune, va invit sa ne uitam la documentar duminica, 2 august, ora 18:00. Am ales aceasta data si ora in ideea ca nimic nu merge mai bine duminica seara decat un film despre motociclete.

Am rugamintea sa confirmi prezenta si/sau sa oferi sugestii despre eveniment pe pagina aceasta.

Ne auzim duminica!


Vezi articolul integral

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×