Mergi la conţinut

Freerider

Autentifica-te  
  • postări
    3.126
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    108.764

MtbBN.ro vă invită să fotografiați toamna pe bicicletă în Munții Bârgăului

Autentifica-te  
freeriderro

112 vizualizări

TURA foto toamna M Bargau bCălin Gabor de la mtbBN.ro vă invită în perioada 14-16 octombrie 2016 în Pasul Tihuța pentru a descoperi Munții Bârgăului în culorile toamnei la o tură foto pe biciclete!

DSC_7185DSC_0102Descoperă drumurile de culme ale Munţilor Bârgăului în decorul fascinant ale culorilor de toamnă. Vom fotografia apusul peste Transilvania şi răsăritul peste Bucovina, iar peste zi vom pedala într-una dintre cele mai pitoreşti zone din ţară, pe lângă gospodării risipite şi prin cătune arhaice uitate de lume, prin poieni întinse pe culmi domoale, străjuite de masive cupole vulcanice şi mărginite în depărtări de crestele semeţe ale munţilor Rodnei şi Călimani.
De ce o tură foto pe bicicletă? Pentru că oferă posibilitatea de a acoperi o arie mai extinsă, beneficiind de multiple  situaţii  de fotografiere, combinată cu plăcerea de a pedala într-un cadru inedit.
  Tura se adresează tuturor celor care deţin o bicicletă de munte şi un aparat foto şi vor să-şi îmbunătăţească aptitudinile fotografice într-un spaţiu deosebit. Vom discuta îndeosebi despre aspecte tehnice şi practice legate de fotografie, dar vom atinge şi subiecte legate de practicarea mountain bikingului :).

Locaţia: Piatra Fântânele (Pasul Tihuţa) şi depresiunea Colibiţa
Data: 14-16 octombrie 2016
Locuri disponibile: 12
Preţ: 350 lei

Preţul include îndrumare fotografică, două nopţi de cazare într-o pensiune din Piatra Fântânele, în camere duble cu baie proprie, cu mic dejun şi cină. Nu este înclusă masa de prânz (sub formă de picnic) şi transportul până şi de la locaţia de cazare, precum şi deplasările în zonă. Pentru cupluri preţul este de 300 lei/pers.

Formular înscriere

Program:

Vineri 14 oct. Ne întâlnim la locaţia de cazare între orele . Apoi, nu mai târziu de ora 16.00 plecăm pentru a face o tură mai scurtă prin împrejurimile localităţii Piatra Fântânele. Vom parcurge o secţiune pe anticul Drum al Romanilor, ce face parte dintr-o cale de acces veche de 2000 ani, şi ne vom apropia de masivele mai înalte ale munţilor Bârgălui. Spre seară ne întoarcem în localitatea Piatra Fântânele pentru a surprinde apusul. După cina de bun venit – discuţii legate de fotografie.

Sambâtă 15 oct.  Vom pleca cu maşinile spre un loc de belvedere pentru a fotografia răsăritul peste Ţara Dornelor şi Munţii Călimani. Apoi, după micul dejun, plecăm pe biciclete să descoperim una dintre cele mai pitoreşti zone din ţară, trecând prin cătunele Ciosa şi Poienile Leşului, la altitudini de 1000 m . Vom alege fie un traseu dus-întors, fie unul de tip circuit. Traseul va depinde de conditiile meteo, atât prezente, cât şi din perioada anterioară.  Ritmul va fi unul lejer, de plimbare, cu posibile secţiuni scurte de push-biking, cu opriri dese pentru fotografiere. Ne vom axa atât pe fotografia de natură şi peisaj, cât şi pe portrete de localnici şi aspecte din viaţa rurală. După-masa ne întoarcem la locul de cazare, pentru a avea timp suficient pentru surprinderea apusului. După cină – sesiuni de editare foto şi discuţii pe seama fotografiilor realizate.


Duminică 16 oct.  Ne trezim din timp pentru a surprinde răsăritul (dacă nu suntem prea obosiţi după tura din ziua precedentă :) ).După servirea micului dejun ne deplasăm cu maşinile în zona depresiunii Colibiţa, unde vom parcurge pe bicicletă un traseu în jurul lacului de acumulare, pe drumuri forestiere şi de pământ, prin pajişti şi păduri multicolore, la poalele munţilor Călimani şi ai Bârgăului. Spre după-masă vom pleca spre casă, având ca opţiune servirea mesei într-unul din localurile din zonă.

Programul poate suferi modificări !

Cui se adresează tura

Celor care au parcurs pe bicicletă cel puţin drumuri forestiere, deţin un aparat foto şi vor să-şi îmbunătăţească aptitudinile fotografice. Veţi primi informaţii şi sfaturi, în limita cunoştiinţelor propri, legate de o mai bună înţelegere a aparatului foto, utilizarea setărilor manuale, folosirea filtrelor, încadrare şi compoziţie, importaţa luminii în fotografie, editare foto etc.
De asemenea vom discuta şi de aspecte legate de tehnică în practicarea mountain bikingului.

Traseele

Vom parcurge două trasee mai importante în zilele de sâmbătă şi duminică, desfăşurate în cea mai mare parte pe drumuri de piatră, iarbă, pământ şi drumuri forestiere, cu posibile secţiuni alunecoase şi noroi. În funcţie de condiţiile meteo, traseele vor varia între 18 şi 30 km cu 400-600 m diferenţă de nivel pentru sâmbătă şi între 25 şi 28 km cu 600-800 m diferenţă de nivel pentru duminică.

Condiţii de participare

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi  şi să semneze o declaraţie de participare pe proprie răspundere.

Înscrierea este confirmată doar după achitarea unui avans în valoare de 150 lei, până la data de 10 octombrie 2016.  Restul se va achita în numerar la locaţie. În caz de neparticipare, avansul se returnează în totalitate doar dacă anunţaţi până la 10 octombrie sau dacă se va găsi un înlocuitor.

În caz de vreme nefavorabilă, neîntrunirea unui număr de minim 6 participanţi  sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 3 zile înainte de începere. În caz de anulare avansul va fi returnat în totalitate. În caz de reprogramare acest aspect va fi discutat cu cei înscrişi. Dacă vor fi condiţii neprielnice pentru a pedala putem să facem şi ture perpedes.

Echipament necesar

Bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcţionare
Echipament pentru turele de bicicletă : cască de protecţie, jachetă şi pantaloni impermeabili, hanorac termic, mănuşi, ochelari de protecţie
Cameră de rezervă şi kit pentru pană
Echipament de munte pentru sesiunile foto de la apus şi răsărit: pufoaică, bocanci, mănuşi etc. (dimineaţa şi seara, dar şi pe timp de zi în zonele umbrite sau pe văi pot fi temperaturi negative)

Aparat foto Dslr cu obiectiv standard sau superangular şi teleobiectiv, sau aparat foto de tip compact, bridge sau mirorless, trepied, filtre, laptop.
Rucsac outdoor de aprox. 20-30 L

Locaţia 

Piatra Fântânele – Pasul Tihuţa din Munţii Bârgăului la limita dintre Transilvania şi Bucovina şi depresiunea şi lacul de acumulare Colibiţa, situat între munţii Bârgăului şi Călimani.

Organizator: Călin Gabor mtbBN.ro / aequilibrium


Sursa: Freerider

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×