Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    5.563
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    560.262

Raport de cursă – Haiduci și Domnițe 2016


freeriderro

248 vizualizări

Pe o vreme care nu anunța nimic bun, peste 1.100 de curajoși au luat startul la a 4a ediție a maratonului mtb Haiduci și Domnițe. Concursul este unul foarte popular din mai multe motive. Este „la îndemână” fiind aproape de orașe mari precum București și Ploiești, traseul este accesibil chiar și cicliștilor cu mai puțină experiență și antrenament și nu în ultimul rând, organizarea oferită de Riders Club este apropiată de perfecțiune. Înscriere și preluare rapidă de numere, loc de relaxare ferit de ploaie, service biciclete, start bine organizat pe categorii, pasta party după finiș, servicii de spălat bicicleta, toalete, muzică, de toate.

Evenimentul a oferit participanților 3 trasee de concurs de lungimi diferite: 17, 30 și 60 km, toate desfășurate pe cărările pădurii Surlari, în împrejurimi dar și pe malul lacului Moara Vlăsiei. La prima oră au luat startul începătorii și copiii de la cursele Family. Apoi, ceva mai târziu, marea parte a concurenților a plecat în cursă, unii având chiar și accesorii pe măsură, încercând să reînvie ceva din imaginea vechilor haiduci.

foto Petru Solomonfoto Petru Solomon

Traseele de concurs sunt în cea mai mare parte plate, fără diferență de nivel deosebită, ceea ce le face dezirabile majorității cicliștilor. Însă mare parte din ele se desfășoară pe poteci înguste și șerpuite din pădurea Surlari. Așadar poate nu avem provocarea diferenței de nivel însă adrenalina nu lipsește deloc atunci când încerci să pedalezi la viteză maximă pe o potecă ce șerpuiește neîncetat printre copaci. Adaugă aici și alți cicliști toți dornici de un rezultat cât mai bun și obții un concurs cât se poate de agreabil.

foto Cherestes Janos Csaba haiduci si domnite 2016 08foto Cherestes Janos Csaba

Vremea a fost de partea cicliștilor. Deși întreaga zi a fost înnorat la start nu a plouat. Pe parcurs, mai spre finalul evenimentului, a sosit în zonă și o ploaie moderată. Înainte de a pleca în cursă toată lumea se întreba „cum o fi traseul”. Este știut faptul că în zonele de câmpie și deal dacă plouă noroiul este la el acasă. Așa că lumea se aștepta la ce e mai rău, mai ales că în zilele dinaintea concursului plouase mult.

Riders Club_Haiduci&Domnite 2016_foto Rares Gireada 3foto Rares Gireada

Nu mică a fost surpriza când, odată plecați în concurs, cicliștii au observat că traseul se prezintă foarte bine. „Mi-am echipat bicicleta cu anvelope de noroi nedorind să risc degeaba”, spune Dan Mazilu, redactorul nostru care a participat la concurs. „Trebuie să recunosc însă că mi-au folosit doar la maxim 15-20% din traseul de 30 km. Majoritatea a fost pământ umed sau pietriș unde se pedala bine. În cele 20% din situații era într-adevăr noroi alunecos. Acolo anvelopele mele și-au făcut treaba impecabil și reușeam să depășesc în timp ce alți concurenți derapau sau erau opriți pentru a-și mai curăța bicicleta”.

foto Cherestes Janos Csaba haiduci si domnite 2016 06foto Cherestes Janos Csaba

Puțin mai târziu în timpul cursei, ploaia a format un strat subțire de noroi pe potecile din pădure. „A fost momentul când anvelopele de noroi și-au făcut iar treaba”, povestește Dan. „Erai ca pe gheață în unele locuri, îi vedeam pe cei din față cum alunecă. La mine însă situația era sub control, la propriu”, încheie pe un ton optimist redactorul nostru Dan Mazilu.

foto Rares Gireada 01foto Rares Gireada

Rezultatele de la concurs pot fi consultate aici, iar sute de fotografii cu voi în acțiune veți găsi aici.

foto Cherestes Janos Csaba haiduci si domnite 2016 07foto Cherestes Janos Csaba

Ediția a 4-a a evenimentului Haiduci și Domnițe, din calendarul 2016 al Riders Club, coordonat de MPG, a fost susținută de Gatorade și de CIUC Natur Radler, partenerul oficial al sistemului de ciclism,  alături de sponsorii oficiali BOSCH, Ghost, Barilla, Wim Bosman și de partenerul tehnic AmBike – Ambulanța de biciclete. Cursele Family, pentru copiii cu vârste între 5 și 12 ani, au fost susținute de BCR. Sponsorii competiției au fost Roua Munților, Carrefour, iNES Group, GoldNutrition, Toortizi, Alfers, Whirlpool, Nomasvello, Gustare Nevinovată, Pure Shapes și Luca Way. Concursul a beneficiat de suportul partenerilor FreeRider.ro, URBAN SA, ProENERG, Asociația Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență, Brigada de Voluntari, Romsilva și Registrul de Biciclete

foto Cherestes Janos Csaba haiduci si domnite 2016 04 foto Rares Gireada 02 foto Rares Gireada 03 Riders Club_Haiduci&Domnite 2016_foto Rares Gireada 2 Riders Club_Haiduci&Domnite 2016_foto Rares Gireada 4

Sursa: Freerider

0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Participa la conversatie

You are posting as a guest. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Adaugă un comentariu...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează O Nouă...