Mergi la conţinut
Autentifica-te  
 • postări
  216
 • comentarii
  0
 • vizualizări
  33.725


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

 • Conținut Similar

  • De freeriderro
   Să recapitulăm: nu mai e mult şi se face aproape jumătate de an (!) de când MTB-urile stau în amorţire. Spinning, antrenament de forţă, clipuri cu MTB pe youtube, câteva ieşiri furate atunci când vremea a permis, poate un cantonament în ţări mai călduroase, dar cât mai trebuie să aşteptăm până când să DĂM odată de-a binelea pe bicicletă? Cel mai probabil eşti un MTBist sau MTBistă atent(ă) sau şi ţi-ai pregătit bicicleta pentru concursurile sau turele din noul sezon, dar întrebarea care se pune este: pe tine te-ai pregătit?
   Nimic mai uşor! Urmează să te dai şi să te pui la punct cu tehnica! MTB Skills and Boot Camp vine cu două tabere de primăvară, între 20 – 22 aprilie şi 4 – 6 mai, pentru ca tu să ieşi cu bine din amorţire, să reiei prietenia cu bicicleta şi să îţi formezi toate abilităţile care definesc un rider sau o rideriţă ce se dă în cunoştinţă de cauză. Iată ce NU vei mai face, după ce vii la una din aceste tabere organizate de FreeRider.ro, împreună cu Marc Sandu: nu vei mai cobori de pe bicicletă atunci când traseul îţi scoate în cale o urcare dificilă, nu vei mai cobori de pe bicicletă atunci când intri pe o coborâre abruptă, vei învăţa să eviţi „push-bike”-ul, mersul pe lângă bicicletă în teren tehnic, pentru că vei şti ce ai de făcut. Îţi vei dezvolta noi abilităţi mentale de abordare a terenului, învăţând să savurezi varietatea terenului şi provocările ridicate de un concurs de MTB. Nu te vei mai pune în pericol în timpul executării a diverse manevre – frânare, viraje, traversare zone dificile şi vei învăţa să citeşti terenul în aşa fel încât să poţi „salva” ceea ce initial părea o căzătură sigură. Aşadar, această tabără nu e doar despre „abilităţi” sau dacă preferi „skilluri” ci şi despre abordarea mentală a mersului  pe bicicletă.
   Dar, revenind la skilluri, dacă ţi-ai dorit mereu să faci un „manual”, să dai „dropuri” sau să treci in „bunny hop” peste buşteni, îţi vom oferi o foaie de parcurs – exerciţii, demonstraţii, paşi de urmat, pentru a ajunge pe acolo. Şi o experienţă foarte faină atât pe pumptrack – unde poţi marca într-o „hall of fame” şi pe cărările întortocheate de pe Ciocanu!
   Iată mai multe detalii despre cele trei zile de la MTB Skills and Boot Camp:
   după amiaza zilei de vineri este dedicată exerciţiilor pe asfalt, cu jaloane, după îmbunătăţirea motricităţii pe bicicletă, urmând o primă incursiune pe un drum forestier. sâmbătă: abordarea virajelor, pomparea, o urcare mai lungă şi mai solicitantă, cu o coborâre pe măsură, cu o secţiune pur forestieră, în care există un mini-rockgarden, suficiente rădăcini dar şi zone de “montagne-rousse” ce se transformă în tot atâtea situaţii în care te vei fi ghidat(ă) pentru o abordare fluentă, distractivă şi sigură. Duminică: controlul unui drop, simularea/realizarea unui bunny-hop sau, alternativ, dacă decidem că nivelul de risc e prea mare, depăşirea obstacolului într-o manieră à la ciclocross, viraje foarte strânse – switchbacks. Nu în ultimul rând, solicitările tehnice cresc în ultima zi de tabară, dar presiunea rămâne aceeaşi, adică zero, iar drumul de întoarcere în Câmpulung Muscel este ales în aşa fel încât să te recompenseze cu un peisaj spectaculos. Alte lucruri pe care le mai poţi învăţa în tabără:
   o rutină de încălzire dinamică, care îţi pregătesc corpul treptat pentru efort; utilizarea unui foam roller, pentru tehnica de auto-masaj miofascial; rutine de stretching post-antrenament; noţiuni de bază privind construirea unui plan de antrenament şi nutriţie sportivă; noțiuni de bază de mecanică de biciclete alte noțiuni avansate pentru trasee dificile (enduro și downhill), la alegere, prezentate și puse în practică de Dragoș Mitroi, editor-in-chief FreeRider.ro Numărul de locuri disponibile este de şase pe tabără, preţul este de 490 de lei, existând şi varianta de 550 de lei care include transport dus-intors cu microbus VW Transporter din Bucureşti. Mesele nu intră în acest preţ, se pot stabili insă variante de mic dejun.
   Pentru înscrieri şi detalii suplimentare:
   Coach@marcsandu.ro, 0745-083.191
   www.marcsandu.ro
   Chiar şi mai multe detalii şi păreri ale celor care au participat la MTB Skills and Boot Camp poţi găsi aici: https://www.freerider.ro/noutati/generale/cursuri-mtb-tabere-scoala-biciclete-117389.html
   Sursa: Freerider
  • De freeriderro
   Mulți cicliști apreciază transmisiile cu o gamă largă de viteze. În plus, transmisiile 1x și-au dovedit din plin eficiența la MTB și au început să fie folosite destul de des și la șosea, dar casetele de pinioane actuale nu oferă rapoartele necesare unui amator. Pentru aceștia, companii ca Wolf Tooth Components caută mereu soluții. Astfel, au lansat RoadLink DM, o versiune a popularului GoatLink ce face ca deraioarele Shimano R9100/R8000 să poată funcționa cu pinioane mai mari. Pe același principiu ca restul modelelor, RoadLink DM este ceva mai lung decât link-ul original și repoziționează deraiorul exact cum trebuie pentru folosirea casetelor mai mari. Cel mai important factor de proiectare a fost păstrarea nivelului de contact al lanțului cu pinioanele și a calității schimbării vitezelor. Acest model este proiectat special pentru deraioarele Shimano R9100 Dura Ace sau R8000 Ultegra și se prinde direct de deraior, nu de urechea de schimbător. Acest model e compatibil doar cu cadrele cu ureche clasică, nu direct mount. Cu o greutate de 20 g, brațul e cu 8 g mai greu decât cel original al deraiorului, este fabricat prin CNC din aluminiu 6061-T6 și are șuruburi din inox. Bineînțeles, este fabricat în SUA de Wolf Tooth Components, în Minneapolis și este vopsit negru electrostatic. WTC spun că RoadLink DM este optimizat pentru folosirea casetelor 11-36t, 11-40t și 11-42t de 11 pinioane. Funcționează și cu casete 10-42t dar specifică faptul că nu au reușit să obțină cu această casetă schimbări precise ca la grupset-ul original. Informații de pe bikerumor.com Sursa: Freerider
  • De freeriderro
   SmartMousse este un nou sistem anti-pană de la MrWolf. Scopul SmartMousse este de a oferi protecție la pană 100% dar și un comportament mai bun al bicicletei.
   [embedded content]
   Inspirația care a dus la crearea SmartMousse a venit din experiența pe două tipuri de vehicule: bicicleta de enduro și motocicleta de enduro! Prima dată la motociclete, tehnologia Mousse a permis împiedicarea penelor, apoi a venit ideea de a implementa același lucru și la biciclete. Primele prototipuri au fost produse în 2012. Primul a fost Banger, al doilea SmartMousse.
   Principalele beneficii sunt protecția la pană 100%, eliminarea lichidului anti-pană, eliminarea necesității de a folosi jante tubeless și un comportament și o tracțiune îmbunătățite. Practic este imposibil să tai camera de aer interioară SmartTube.
   Există trei variante de SmartMousse:
   MrWolf oferă tuturor cumpărătorilor o asigurare la pene de 12 luni inclusă în prețul de achiziție!
   Motto-ul companiei este ”We Solve Problems”, așa că ei sunt foarte nerăbdători să afle părerile clienților pe pagina lor de Facebook, de unde puteți afla și când SmartMousse va fi disponibil pentru cumpărare. Informații de pe pinkbike.com Sursa: Freerider
  • De freeriderro
   Internetul e plin de pagini care abia așteaptă să vă înșele. Magazine online cu nume și grafică interesante și cu oferte de nerefuzat, dar care se află în țări dubioase unde proprietarii nu pot fi trași la răspundere pentru țeapa care le-o pregătesc clienților creduli!
   Bani încasați și produse netrimise, cererea de date personale și folosirea malițioasă a acestora (cum ar fi cardul bancar), imaginația infractorilor electronici nu are limită! Acest lucru prosperă pentru că mediul virtual e plin de fraieri care abia așteaptă să găsească o ocazie incredibilă să cumpere obiectul visat, indiferent de domeniu!
   În domeniul bicicletelor, vă atragem atenția asupra acestei pagini: OKScottBikes
   Vă lăsăm pe voi să apreciați și să comentați despre acest minunat magazin online…
   Sursa: Freerider
  • De freeriderro
   Giant a prezentat noua bicicletă a lui Marcelo Gutierrez, Campionul Național al Columbiei (de 7 ori) reușind deja să bifeze o victorie în 2018 cu această bicicletă la IXS Downhill Cup, în Argentina. Marea noutate legată de Glory-ul pe care Marcelo îl pilotează este legată de amortizoarele care vor echipa bicicleta, căci acestea provin de la DVO.
   Noul Glory, mai Glory ca niciodată. 🙂Suspensia Maestro primește un nou suport, de data aceasta de la amortizorul DVO.Frâne Shimano Saint și cockpit de la Pro.O permanentă încurajare, în câmpul vizual: Vamos Senior!Amortizorul de spate, este un DVO Jade care poate susține o cursă de 203mm și este adaptat suspensiei Maestro, pe când noua furcă, denumită DVO Onyx, oferă o cursă de 200mm. Componente precum angrenajul și frânele Shimano Saint sau diverse componente de la Pro, sunt completate de anvelopele Maxxis.
   via Giant Factory Off-Road
   Sursa: Freerider
×