Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    4.275
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    300.281

Nukeproof Mega 275 al lui Sam Hill

Autentifica-te  
freeriderro

72 vizualizări

Australianul Sam Hill, originar din Perth, și-a construit o carieră de succes în downhill, însă acum, la 31 de ani, acesta a decis că enduro este disciplina în care va dori să-și arate măiestria și talentul.

nukeproof-mega-sam-hill-1Bicicleta pe care acesta concurează este un Nukeproof Mega 275, iar dacă te întrebi de ce are acest aspect, află că este o ediție care aduce un omagiu legendei Grave Digger, cunoscut din lumea sporturilor cu motor. Mai precis, a Monster Truck-urilor.

nukeproof-mega-sam-hill-2Nukeproof-ul rulează pe roți de 27.5 inch și este un full-suspension cu o construcție Horst Link, care asigură o cursă de 160mm. Nu vei vedea carbon, cabluri trase prin interior, filp-chip-uri sau standarde boost pe acest cadru, căci cei de la Nukeproof s-au axat pe construirea unei biciclete extrem de durabile, rezistente, care să ofere performanțe de top la un preț rezonabil. Iar rețeta pare să fi fost de succes, căci Nukeproof s-a clasat în top 10 în cadrul Enduro World Series.

nukeproof-mega-sam-hill-3Mai mult decât atât, în ciuda bănuielilor, Sam Hill nu pedalează pe un cadru L, care să-i ofere o maximă stabilitate pe traseu, ci pe un M cu un reach de 435mm și un headtube amplasat la 65 de grade. Nici chainstay-ul nu este foarte lung cu aceeași 435 de mm, iar Sam Hill a menționat că uneori mai modifică poziția pipei prin mutarea distanțierelor, schimbând astfel punctul de presiune pe roata de față.

nukeproof-mega-sam-hill-4În ceea ce privește amortizoarele, pe Nukeproof-ul lui Sam Hill se află instalate o furcă Rock Shox Lyrik RCT3 cu o cursă de 160mm și un amortizor Monarch Plus RC3. Sam folosește o presiune mai mare în amortizoare, spre exemplu în furcă aflându-se 95 de psi, iar în amortizor, 215 psi, în condițiile în care Sam cântărește doar 72 de kg.

nukeproof-mega-sam-hill-5Geniale: protecțiile pentru degete, asemenea celor întâlnite la motociclete.

Anul viitor îl vom vedea pe Sam Hill la toate cursele din cadrul Enduro World Series, așadar, fiți pe fază!


Sursa: Freerider

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×