Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    3.278
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    128.430

29er pentru Downhill: Scott Gambler-ul lui Neko Mulally

Autentifica-te  
freeriderro

66 vizualizări

În ultimii ani au existat câteva astfel de experimente, care intenționau să aducă 29er-ul pe scena downhill-ului. Poate cel mai elocvent exemplu este Intense-ul 2951, însă planurile pentru acesta au fost abandonate. Problema o reprezentau suspensiile, căci cu o roată de 29 de inch, este greu să construiești un cadru cu o cursă de 200mm sau mai mult.

neko_mulally_gambler_29er-750x400Neko Mulally, o figură cunoscută pe scena internațională de downhill, a publicat de curând o fotografie cu un Scott Gambler 710, căruia i-a montat un set de roți de 29 de inch. pentru a coborî poziția bottom bracket-ului, acesta a optat pentru un amortizor cu o lungime de 222mm (de la 240mm), iar pentru a compensa cu unghiul headtube-ului, acesta a montat un set de cuvete care a mărit unghiul acestuia cu 1 grad. Șaua a trebuit poziționată mai sus și mai în față pentru a nu atinge la aterizări în roata de spate. Cadrul în dimensiunea XL are un reach de 460mm și un chainstay de 440mm.

Roata de față s-a potrivit pe furca Fox, însă podul a avut nevoie de mici ajustări pentru a mări clearance-ul. Cu toate aceste modificări a rezultat un headtube poziționat la 62.5 grade, un BB amplasat la 340mm față de sol și un ampatament de 1.260mm.

Neko a adăugat că orice denivelare pare acum mai mică. Când virezi însă, acesta a descris sentimentul ca fiind bidimensional, preferând în acest caz roțile de 27.5 inch. Cu toate acestea, Neko a menționat că o bicicletă de downhill cu roți de 29 de inch, corect construită, poate avea un potențial foarte mare.

 


Sursa: Freerider

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×