Mergi la conţinut

Motorteam

Autentifica-te  
  • postări
    75
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    14.741

Honda pregătește o versiune automata DCT pentru motociclete sport

Autentifica-te  
motorteam

271 vizualizări

122_1009_37_o-honda_dual_clutch_transmission-interior-350x350.jpg

 inginer de la Honda a declarat pentru site-ul britanic Visordown că gigantul japonez lucrează la adaptarea tehnologiei DCT (Dual Clutch Transmission) pentru motociclete sportive.

Actualmente, transmisia automată DCT este disponibilă pe mai multe modele Honda, printre care se află NC750X, Africa Twin și VFR1200F. Deocamdată nu există opțiunea de a monta DCT pe motociclete precum CBR1000RR sau CBR600RR, dar este posibil ca versiunile viitoare ale acestor modele să poată fi echipate cu un sistem DCT gândit special pentru motociclete sportive.

Principala problemă în adaptarea sistemului DCT pentru aceste modele o reprezintă gabaritul și greutatea: deoarece cutia DCT are nevoie de două ambreiaje, este mai lată și mai grea decât o cutie de viteze convențională. În forma actuală, adaugă 10 kg la masa totală a modelelor NC750X și Africa Twin, dar, conform lui Kosaku Takahashi, unul dintre inginerii care se ocupă de DCT, Honda lucrează la rezolvarea acestei probleme.

Takahashi a adăugat că, dacă Honda ar pune două motociclete de greutate identică la linia de start, una fiind echipată cu transmisie convențională și una cu DCT, cea cu DCT ar fi mai rapidă datorită schimbărilor perfecte și a eliminării pierderilor de forță de tracțiune în timpul schimbărilor de treaptă.

A adăugat și că, până și în MotoGP, un RC213V cu DCT ar fi mai rapid decât un model identic (cu aceeași greutate) echipat cu actuala cutie cu schimbare seamless. Inginerul de la Honda nu a divulgat însă cât de departe a ajuns echipa sa în procesul de a adapta transmisia DCT pentru platformele de motociclete sport din gama producătorului japonez.

17f3e1b4bf5ce7e2822f36d65bfb8db4x.jpg

sursa: http://www.motobikes.ro


Vezi articolul integral

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×